Kom tillbaka.

Nova är skittråkigt just nu. Det ända hon gör när vi är hemma är att ligga under vardagsrums bordet. Så får hon reser sig upp så ska hon slicka, FAST hon har blöjan på sig.
Utomhus är hon också jobbig, det stör henne att det droppar blod.

Det är ju synd om henne. Vill bara att detta ska ta slut så jag får min hund tillbaka. Jag saknar dig NOVA. Kom fram!!! En kastrering är ett måste när detta är över. Vill inte att min tös ska behöva genomlida detta igen. Hon tycker verkligen det är pest och pina.

Den ända gången hon riktigt livar upp just nu är när hon träffar Leia. Annars är hon en pmssurmenskärring.

Och så kom det...

Nova har börjat löpa ordentligt... Åhhh typiskt, kunde hon inte ha hållt sig lite med tanke på att jag nyss läst att man inte får göra MH ifall dom löper. =( Hoppas detta löp försvinner fort. Inte så troligt med tanke på hennes förra. Men men.... Efter denna blir det kastrering iaf. Längtar.

Var ju tvungen att köpa ny blöja till henne. Höll i hennes gamla för ca tre veckor sedan. Men nu är det spårlöst borta. Blir så trött. Ingenting är ju gratis direkt. Aja, men vill man inte ha blod överallt får man offra sig. Nova tycker den är lite skämmig bara ;-)

Nova är så ynklig just nu. Ligger ihop kurad och vill typ vara själv. Hon viftar inte så där glatt på svansen när man kommer och ska mysa lite. Fast så är det inte hela tiden. Men ganska mkt. Klart hon är glad oxå, men jobbigt att se henne så där ynklig bara. 

Igår somnade Nova mellan matte och husse som låg och klappade och mös med henne. Hon började toksnarka. Hon ville nog ha lite Löööve trotts allt. Hihi. Jättemysigt var det iaf och jag snarkade snabbt ikapp med henne.




Löpar runda

Pust flås flås flååååssss.... Har precis kommit in från en löparrunda. Herregud, minns inte när jag sist sprang. Jag är verkligen urkass på det. Men idag lyckdes jag iaf. Självklart tog jag med Voffsan.

En runda som normalt tar 1 timme med promenadtakt tog en halv timme med joggning och rasktakt. Riktigt nöjd.
4660 steg på stegräknaren som finns på mobilen. Vi gick till söraspåret sen sprang vi runt... 1,7 km är spåret bara men det tar sin lilla tid dit och hem oxå.

Nu är både matte och Nova trött. Jag ska iväg och jobba sen så jag hoppas svettattacken och blodet lugnar ner sig snart så jag kan börja göra mig i ordning ;-)

Idag kommer Nova vara hemma i 5 timmar, tror hon kommer sova rätt duktigt ;-)

Premiär!!!

Idag har Nova fått vara hos Leia halva dagen. Det var grymt tycker hon. Nu ligger hon och sover djupt, får putta på henne ibland för att kolla att hon andas. Hon bryddesig inte ens när husse plingade på dörren. Annat är det när hon är pigg, då skäller hon massor. ;-)

Vi har hunnit med en premiär tur med båten oxå. =) Det var mkt mys.



När Nova går på bryggan så särar hon på tassetårna. Ser mkt gulligt ut tycker jag =)



Husse vid ratten.



Lite vy...



Det blåser lite i... Nova är van att åka båt från förra året, men nu var det många månader sedan så hon hoppade upp i mattes knä under färden, haha. "Lilla" gumman. <3



En jättetrött Nova som inte orkade ha sina ögon öppna. Hon nickade till flera ggr men vägrade lägga ned huvudet i bekväm ställning under fikat. Hihi.

=( =( =(

Idag är en mycket mycket tråkig dag. Niklas brorsdotter har fått somna in efter en lång tid cancersjukdom. =( Nu slipper hon smärtan men saknaden kommer vara stor. Här är en bild på ängeln tillsammans med Nicke. Bilden togs för några år sedan.



Så här hemma har vi inte gjort mkt idag. Matte tog ledigt från jobbet för att stötta husse. Sen blir det jue så att man tänker mycket på mamma. Det är 2 ½ år sedan som hon gick bort och det har jag inte bearbetat riktigt. Mest förträngt. Det är jag ju expert på. Men jag sa till mamma idag att hon skulle ta hand om Hanna nu. Hoppas hon lyssnade. 

Idag tänder vi ljus för alla vi saknar som finns i himlen.


Rekord!!!

Snuttis har varit hemma 6 ½ timme idag, SJÄLV!!!! =)
Så stolt!! Kanske inte är något tycker ni?? men för oss är det det. Förut hade vi en hund som ylade när hon blev ensam. Nu går det mycket bättre *peppar peppar*

Sitter nu hemma själv, är väldigt tomt utan min hund här. Husse och Nova är hos hans föräldrar och leker och myser. Själv ska jag iväg strax och träffa lite jobbarkompisar med grillning =)




Blå leden.

Blev så sugen när jag läste att Novas systers matte kanske skulle gå en vandringsled i sommar, den var dock lite lång 19 mil!!!! Herregud! Någon som hade gått den hade gjort det på 19 dagar, då hade han gått snabbt skrev han. Jag har inte ens så mkt semester på raken. Haha.

Men har hittat en led från Vaxholm till Dommarudden. 3,5 mil tror jag den är. =) Carro är du sugen??? Jag är sjukt sugen. Nicke tror inte vi skulle klara det. Ska vi bevisa motsattsen????
bra skor massa gott gott och vi lär ju få sjukt trötta hundar efter den dagen.
Visst går man 3,5 mil på en dag???? =/

Ifall någon annan oxå är sugen så hör av Er!!!! =) Johanna??? =)


Lugn dag.

Idag har vi haft en lugn dag! Nova har varit hemma från halv elva till tre idag =) Toppen! Sen överöste hon husse med pussar när han kom hem!!! MYYYS! Jobbigaste är att lämna henne själv och roligast att komma hem för hon blir så himla lycklig! =) <3

Idag har vi varit på kalas, Nickes brorson fyller 14 år. Massa människor var där, ett riktigt härligt gäng =)
Nova fick sitta i bilen och vänta glatt, var inte riktigt läge att miljö träna där med säkert 15 barn med sugerrush och massa vuxna, två hundar och kaniner ;-)

Btw... någon gång jag hinner hem först ska jag försöka stå beredd med kamran när jag öppnar dörren och fota Nova, hon är så sjukt söt... Yrvaken och jätteglad =)



Fick reda på idag att jag hade en läsare som jag inte visste om så här kommer massa vinkningar till Pauline =)
Har även fått lite kommentarer av folk, =) Kul, annars ser man bara statistiken =)

Coola Max.

Här har vi Max och Nova.



Max är otroligt duktig med hundar. Han är lugn och snäll. Ger Nova godis och han får klappa på henne. 

Nova och Max träffas inte så ofta och det är inga problem när det väl ses. Nova är trygg i hans sällskap, fast någon vuxen är alltid med och håller koll. Man ska aldrig lämna barn och hundar själva.  

Han var även med när jag klippte klor på Nova, assisterade mig när jag behövde blodstopp och bomull.
Tack för hjälpen :-D


Lek och Bus

Igår tog vi en busstur till landet, Nova kikar ut som vanligt.



När vi var framme fick hon leka med sin bästavän, OBS: mkt bilder kommer nu. ;-) Tyvärr är en del suddiga då vi inte har världens bästa kamra för action bilder.












Oups, inge fästinghalsband på sig.



Blev en tur i skogen oxå... :-D



Sen hade vi riktigt trötta hundar :-D



BFF

Best Friends Forever





Nova och Leia är bäst på att busa och röja. Men ibland så lyckas man få dom små liven att ligga bredvid varandra.
Idag tänkte vi åka upp till Novas BFF innan vi ska ut på sjön, gå lite i skogarna och sträcka ut bena lite.

Är jag FÖR smal??

För er som läser våran blogg men inte träffar oss så ofta så bjuder vi nu på lite uppdaterade bilder.


Hon har blivit lite smalare efter mkt motion denna vecka. Tänkte först lägga på lite mera mat men tror jag väntar till efter löpet. Vad tycker ni? Är hon FÖR smal??




Snyggingen!

I eftermiddag ska vi förhoppningsvis köra vår premiärtur med båten, om det inte öser ner regn såklart.
Bjuder på mer bilder då!

Djuraffären

Häromdagen blev det en tur till djuraffären. Lat som jag var ville jag vänta tills att min skjuts, Novas farmor skulle komma. Men tiden rann iväg eftersom jag var i sista minuten så jag tvingades gå in iaf. med hund. Varför jag inte ville gå in först var för att jag skulle bära en 15 kgs säck med mat och ha en stirrig hund med mig.
Nova tycker att djuraffären är.... hmm... Ja..... lite skum tror jag. Mkt lukter, mkt folk osv.

Det gick förstårs bra och vi passade på att ha lite social träning med personalen. Det var ju såklart lite läskigt, lite voff och lång hals osv. Men fick gott gott och hon luktade på dom. Duktig min tjej!
Sen kom farmor. Poletten föll inte riktigt ner i Nova på en gång. Hon var liksom på fel plats. Men oj vad glad hon blev sekunden efter. =) Personalen bara stod och gapade och trodde inte att det var samma hund. Haha. Nää man kan knappt tro det när det först är nya människor och sen människor hon älskar. Det är inte samma hund, som natt och dag. Men hon ska lära sig att acceptera andra människor.








Få ihop allt.

Seg Lördag. Nova är super trött. =) Matte oxå. Husse och matte ska iväg till Grönan ikväll så matte och Nova måste ut och gå en långis. Sen blir det nog söka godis ute oxå. Så svårt att tajma in tycker jag. Behöver ju motionera nu för att sen hinna göra mig iordning och så. Men känns för tidigt att trötta ut henne oxå. Ahh kommer nog på smarta lösningar tillslut. Vi får testa oss fram helt enkelt. =)

Nova har varit helt fantastisk denna vecka. Har gått över förväntan att lämna henne hemma själv. Bara ett litet misstag och det var att jag glömde stänga igen och hänga upp min väska. Nova har rotat och säkert hittat massa roligt. Såg så ut iaf när hela innehållet låg på hallgolvet. Hihi.

Sen stort tack till farmor och farfar som hjälpt till i två dagar. =) Nova är super lycklig att ha Er!


Nova som bebis.


Lite ilska...

Inte för att jag trodde det, men egentligen varför inte, ja vi fick ju inga pengar tillbaka från vårat hunddagis. 

Den 27 maj ska betalningen vara gjord till dagiset. Den 3 juni fick vi besked om att Nova inte får vara kvar där. OCH VI FÅR INGA PENGAR TILLBAKA!!! Helt otroligt sjukt. Känns som de väntat till efter den 27 så de kunde mjölka ut de sista pengarna ifrån oss. JA DET ÄR DET SOM GÖR MIG MEST IRRITERAD!! Det hade gått 6 dagar!!!

I kontraktet så står det att ifall hunden blir uppsagd pga aggresivitet så får man inga pengar tillbaka (.Hur blir man annars uppsagd? Ifall man blir uppsagd för att husse/matte inte sköter sig, får man tillbaka pengar då??) MEN hon får gärna vara kvar där månaden ut. VARFÖR vill man ha kvar en aggresiv hund??? Varför vill man utsätta sig själva och hunden som inte mår bra där för någonting som ingen vill ska hända??? Hon skulle bli behandlad som vanligt. Ja hur skulle dom annars behandla henne? Inspärrad för sig själv i hundgården och ingen vill rasta? 

Eftersom det var så tidigt på månaden så VARFÖR INTE ge pengarna tillbaka. Rent elakt om jag får säga det själv. Om det hade handlat om 500 kr hade jag aldrig reagerat så starkt som jag gör. Men 2300:- är otroligt mkt pengar. 

De har redan så dåligt rykte på byn så de kanske inte behöver tänka på det. 

Faktiskt så undrade jag ofta varför folk rynkade på näsan när man sa att man hade sin hund på dagiset. Många hade åsikter och åsikterna var negativa.
Jag tyckte att det var bra för Nova speciellt i början när hon var valp. Hon fick hundvana, sällskap om dagarna och blev rastad. Man fick alltid hjälp om det var något speciellt med henne och mkt gratis råd.

Men det är inte det jag kommer att komma ihåg i första hand. 

Jag har mkt irritation i kroppen just nu, jag måste få skriva ur mig i MIN blogg. Sen vet jag att alla möjliga läser min blogg. Så detta är vad som pågår i mitt huvud denna timma.





 


Ett mirakel har skett ;-)

Igår träffade jag en gammal arbetskamrat tillsammans med hennes vän. Hon har jobbat mkt med hundar och har lite kurser på SBK.

Nova osäker som hon är nosar lite på Kattis, men kroppspråket säget att jag sticker om det här blir läskigt, får lite gott gott och tycker att det här är ju inte så farligt. Börjar leka lite smått. Fortfarande aningens osäker. Men kort därefter så lekar hon rejält med dragkamp och följer Kattis och tycker hon är skitkul.
Jag har släppt kopplet oxå ;-) På en parkeringsplats utan skydd runt om. Hihi.
Tillslut nosar hon även på Katarinas kompis och undar vad hon är en för filur. Hon var ju inte heller farlig.
Efter ca 30 minuter sitter hon och pussar K i ansiktet och vill gosa och mysa och äta gotti. Riktig liten fjäskare var hon, OCH GUD vad härligt att se. Hon gjorde sin matte så stolt.

Vi gick även en promenad tillsammans och fick tips om hur jag skulle vara och agera.

Katarina är precis som min vän Johanna och Izabelle. Lugn harmonisk och super gullig. Här behövs inga jättehårda tag för att min skrutt ska lyda, jag har testat, men det är inte jag och det har bara gjort henne mer osäker på mig. Nu ska vi jobba tillsammans, jag behöver terapi och hon behöver terapi :-) Mest jag då såklart.


Bakis och ha hund.

Tips för dig som är bakis och behöver stimulera din hund och inte kan ta dig för många meter innan du säckar ihop.

Material: köttbullar och en hungrig hund. En plats att vara på.



Hungrig hund.



Platsen (dock med stängsel, annars hade jag aldrig släppt henne lös)



Sprid köttbullarna vilt över hela planen och låt hunden söka upp dom i en kvart!



Nova blev iaf riktigt trött och jag kunde med gått samvete lämna henne hemma. =)

Avslutet.

Haha Tack Izabelle. Ja du har ju stor erarenhet!! Ser framemot kursen i höst =) Weeiiii =) Har eventuellt en till deltagare om du inte har en full grupp.

Nu är mötet av klarat. Alla känslor kommer efteråt. man har spänt sig och fantiserat ihop dom allra allra värsta senarium.

Nova är avstängd pga att hon har visa aggresivitet mot praktikanter.
Dom har gått utanför buren och enligt Nova då gått för nära. Hennes dumma spöken i hennes hjärna tar över och hon skäller och morrar.

Mot personalen när hon var i buren. Hon lydde inte order först, men sen gjorde hon det men spökena kom tillbaka denna gång också och då hundföraren var påväg ut så visade hon aggresion igen. Hotade bort henne.
Inga påhopp eller bitningar fyfiskt!!!! Det var mina värsta farhågor och de hade inte skett. Sen så klart är det ju inte okey att hon beteer sig som hon gör ändå.

Förstår att det inte går att ha en SÅN hund på ett dagis.

Som ena hundföraren sa att hon mår säkert mkt bättre efter en kastrering, bara vara i en lugn hemma miljö där hon inte behöver ha koll på alla och då spökena dyker upp.

Känns skönt att ha träffat Dagis för ett sista möte och nu har vi hört hela historien. Vi vet vad vi ska jobba på. Och jobba på massor massor innan MH:t!!! Izabelle ska vi träffas innan MH???? Gärna Madde oxå =)



Nova med kompisar från dagiset.




Spara.

Vad man kan göra för 2300:- per månad.

Har länge velat gå privatkurser med Nova för att få lite vägledning om hur vi ska jobba med Nova i olika situationer. Nu har vi råd!!

Gå och röntga Nova, är sen med många måsten.

Spara ihop till en kastrering!

Gå en kurs varje månad.

Köpa många fina saker jag sett på djuraffären: selar, halsband, koppel, schampo listan kan göras låååång =)

Spara ihop ett sparkonto till Nova. Ibland kommer det oförutsedda utgifter när man har hund och det kan bli dyyyyrt.  Hua mig.

Nu ska vi ut och röjja, matte börjar jobba om ett tag.


Avstängd.

Här händer det saker :-D

Nova ska ta och bli en hemmahund. Hon har blivit avstängd från dagis. Vet inte exakta orsaken så återkommer efter tisdag då vi varit på möte.

För och emot att ha hund på dagis.

För:
Nova har sällskap och blir rastad 2 ggr.
Duschad en gång i månaden och klippta klor (Men det där kan vi göra själva =)


Emot:
Kostar massor.

Först tänkte jag... Hur fan gör vi nu?? Vi som har varit usla på att ha Nova ensam hemma, vilket resulterat i att hon ibland ylar när hon är hemma.

Men de ggr hon har varit själv hemma nu har det gått superbra!!! Så stolt!! <3


OBS. Bilden är lånad från dagiset hemsida.


RSS 2.0