Nova & Evita 2009.

Nova söker skugga under bordet en av två dagar det var sol på landet.




Husse och Evita. Nova blir avis med alla man gosar med. Ska alltid komma dit och vara med :-D 



Evita och Nova. Nova älskar att gå och pussa på 12 åriga Evita, inte alltid som det faller Evita i smaken. Hon tycker att Nova är en barnslig skitunge emellan åt. ;)


Bilder ifrån landet.

Nu är vi äntligen hemma igen. Borta bra men hemma är bäst tycker nog hela familjen.
Nova intog din plats i soffan det första hon gjorde när vi kom hem. Sen sov hon och sov och sov. Idag har hon sovit och sovit och sovit oxå. Lite nere känns det som tösen har varit, men det blir väl en omställning för henne också. Från att ha skit kul och kunnat vara ute mycket och sprungit och busat till att komma hem till en lägenhet. Fast hon älskar ju vårat hem såklart. Men hon fick en försmak på trädgård, =) Som tröst, så vill matte och husse också ha det längre fram. Men det får vänta lite.

Här kommer några bilder i från Sundsvall iaf:



Nova poserar framför den härliga utsikten som man tyvärr inte ser så jättebra på detta kort då molnen är så låga.



Den stora stora ytan som Nova sprang massor på.



Några kossor som tyckte det var roligt med lite besök :-D



Fast Nova reste ragg, tyckte de var lite konstiga. Men hon fick vänja sig. Gick där i 11 dagar så tillslut struntade hon i dom.



Nova har lärt sig kissa flera ggr under samma runda =  tömma blåsan = inte kissa inne så ofta = Matte och husse glada :-D


Rekord idag!

Idag slog vi rekord! Nova kissade tre ggr på en och samma runda!!!! :-D
Matte och husse tycker det är väldigt bra eftersom vi har haft problem med rumsrenheten.

Antingen så börjar hon bli könsmogen och vill lägga sitt revir. Fast jag tror inte riktigt det, inte medvetet ialla fall.
Eller så har hon helt enkelt börjat inse att man kan tömma kissblåsan genom att kissa flera ggr.

Vi hade en jobbig natt i natt. Nova sov oroligt i buren. Det kliar så otroligt mkt i hennes öra. Vi gick upp och kissade halv sex och sen fick Nova sova mellan mamma och pappa. =) Det var myyyys!!! Vi kliade lite åt henne och sen somnade hon in för några timmars sömn till! Har tagit med mig servetterna som jag köpte på dagis, som vi nu använder flitigt. Om det inte blir bättre på några dagar får vi gå till veterinären när vi kommer hem igen.

Nu sover Nova igen. Vi har lekt söka leksak på morgonkvisten. Hon är väldigt duktig på att hitta sina leksaker. =) Men man blir trött av att använda näsan!! Sov zov zooov gott nu mammas lilla tjej!


Chock höjning på maten.

Fortfarande in the middle of nowhere = inga bilder på bloggen.

Idag har matte och husse haft en barnfri dag (eller hundfri dag för de människor som tycker att man inte får kalla sina hundar för barn. Men hon är min bebis och jag är hennes mamma, så det så!!)
Vi var i Sundsvall och fick se lite människor och åt på restaurang (Kina buffé, mkt gott). Drack kaffe/choklad och strosade runt och kika på människor. Det blev begränsat med affärer då pengar inte finns, men det blev några små kik och en present till våra kära vänner som har tagit hand om våra Orchideér där hemma och kollat våran post.

Vi var även tvungen att köpa mera hundmat, så typiskt, hade helst inte åkt hem med 15 kg hundmat i bilen. Tar så mkt plats med all annan packning. Men Nova måste ju få mat. Visst?? Vi åkte till Arkens Zoo som GPSen tog oss till. Vi fick en smärre chock då maten gått upp i pris. Vi visste ju iofs om det men inte SÅ MYCKET. Våran påse kostade 649:-. HELT GALET!! Tror den gick på hundra lappen mindre förut. Fast jag har svårt att tro att den kostar lika mycket hemma. Ska bli spännande och se sen =).
Vi fick iofs en tunna till fodret, våran gamla var sönder så det var välkommet. =)



Nova 8 månader.

Jag är fortfarande irriterad över att jag inte kan lägga ut några foton. Inte för att kameran har gått varm här uppe men lite smått vill man ju kunna lägga ut.

Nova stormtrivs att bara kunna springa ut och busa på gräsmattan, det får bli till att köpa ett hus eller nåt liknande nästa år ;)

Bebis fyller även 8 månader i dag! Tjohhooo, Grattis mammas lilla gris ;)
Hon har gjort stora framsteg här uppe, på en vecka har hon bara kissat inne en gång och bajsat inne en gång. =) Stolta!! Hihi!

Nova ska även se till och underhålla alla som vi bor med just nu (fem i familjen). Hon går fram och ska pussas och buffas med alla på morgonen =) Myyyys!

Nu ska vi ut och sparka boll, hon har blivit en jäkel på fotboll ;)

Massa ajabaja på mindre än 10 minuter...

Massa ajabaja på mindre än tio minuter hann Nova med idag.

Det började med att jag satt och chillade i en stol och Nova och Evita låg på gräsmattan och smaskade på ett varsitt ben. Vi hör en bil uppe på vägen, vilket är väldigt ovanligt här, men det händer ju. Inget som vi brukar notera så värst vidare. Men idag så hoppade Nova upp och försvann. Tog 20 sekunder så var hon borta. Jag ropa och ropa men ingen Nova. Tillslut kom Gunilla och ropade oxå. Så hittade hon henne uppe vid vägen. Hon märkte själv att hon hade gjort dumheter, huvudet låg osv. 
Sen blev det linan på igen. Fast innan den kom på så snodde Nova Evitans ben och stack iväg. Jag skulle precis koppla henne och försökte kalla in henne. Men då ville Novisen busa. Hon hoppade omkring med sitt ben och tyckte minsann att detta var jätteskoj att inte komma till mig. Men tillslut så förstod hon efter 5 minuters argt loss och kom osv. Så kollade hon underlägset upp och släppte benet, då fick hon massa beröm och så kom hon fram till mig =).

Men phju, tänk hur mycket ork man tappar på 10 minuter, haha.  

Nova och ...

Nova och familjen har semester.

Detta skrev jag för två dagar sedan och nu har jag gett upp. Skulle lägga in fina bilder på Novisen men där jag är är internett uppkopplingen föööööör seg. Men vi mår bra ifall det är någon som undrar ;) Och mer uppdatering´om vad som händer på semestern kommer senare.

Söndag.

Idag har vi inte varit sams här hemma. Oj oj oj. Matte springer runt och städer, plockar och tvättar. Nova springer omkring och är stressad och orolig tror jag. För att jag inte kan sitta still. Men hallå unga dam, du måste lära dig!!

Sen är det andra grejjer som jag inte orkar ta upp i detalj, men Nova måste lära sig människomöten. Stanna och prata med människor och att hon ska finna sig i den situationen. Det kommer bli lite privat träning med dagispersonalen efter våran semester.

Men som sagt, nu är det semester. Vi ska ha skoj och det kommer bli mycket träning och bus och mys.

Nu har Novisen fått ett gott tuggben och matte vilar lite i soffan.

Sammarbetet fungerar.

Vi fortsätter med sammarbets träning här hemma. Nova har blivit mkt duktigare på att kika upp på mig när jag säger kontakt och belöningen blir olika saker, (godis, kel, bus, eller bara ett Bra!) ibland får hon inte gå ut ur hissen om hon inte kikar på mig osv. Bara för att hon ska lära sig att jag är viktig och jag bestämmer faktiskt saker och ting i familjen ;-) (eller försöker iaf)

Som min trogna vän och coach faktiskt sa att jag märker om jag använder rätt metod på Nova. Och jag har redan börjat se stora framsteg med att hon är mer intresserad av mig. Så träningen fortstätter i små doser fram till semestern och då kör vi järnet.

Jag önskar vi hade mer tid tillsammans och träna och leka. Men när man jobbar heltid så finns tyvärr inte orken till 100% alla dagar. Snart semester = utvilad (förhoppningsvis ;)


Spring på Runö-land.

Vi tog en liten kvällstur till Runö-landet för lite bus-mys. Nova får springa fritt på ängarna och självklart så passade vi på med lite inkallnings träning. Det gick bra. Ibland gick det trögare men för det mesta var jag och korven ganska intressant. =)  Denna gång blev det inge ner brottning utan bara försök med glada rop att hon ska komma glatt.

Sen sprang jag och husse och gömde oss en varsin gång och Nova fick springa och leta lite efter oss. Det blev även lite korvspottning, Nova kollar riktigt ivrigt upp för och vänta in nästa korv bit när hon kommer till mig =)

En mer lyckad inkallnings träning =) Matte glad. Nova trött.


Tack Tack Tackis!!

Åhh har fått två sidor långt mail av min vän Johanna om hur jag och Nova ska få ett bra sammarbete tillsammans, med olika inkallningsövningar. :-) Längtar såååå tills jag och Nova kommer dit jag vill att vi ska.

Träning träning träning.... :-D

Idag efter dagis/jobb och mat så gick Nova och matte ut för och träna lite på inkallning som vi lärde oss av Johanna igår. Fast idag gick det inte så bra, behöver min coach Johannis för att rätta mig och säga hur jag ska göra. Så här gjorde vi ialla fall.

Nova fick hoppa och leka lite med en boll. Sen kallade jag in henne med ljus och glad stämma. Nova kom! Fick återupprepa mig två ggr och hon struntade totalt i mig. Då började jag gå och morra åt henne. Men tyvärr sket hon fortfarande i mig. =( Så tillslut fick jag tag i henne (OBS. Jag sprang inte och jagade henne) och då bråttade jag ner henne i backen. Sen lekte vi lite med en annan leksak som jag hade med mig!
Andra gången hopp och lek så var det samma som gången innan. Det blev en till match ner i backen.
Sen den tredje gången så gick det lite lite bättre, men inte mkt.
Den fjärde gången borde jag aldrig gjort, tror det räcker med tre till en början så hon inte tröttnar för fort.

Tänke gå ner till tennisplanen imorgon igen och köra samma sak. Hoppas att hon ger mig lite attention imorgon då ;-)

Utan störning kommer hon rätt så bra faktiskt =) Men det är ju inte så konstigt, skulle vara otroligt ledsen annars, men det behöver jag inte vara ;)

Vi övade andra dagen på rulla runt, det gick lite bättre än igår så efter veckans slut kanske hon klarar av det. Hon är dock lite trög på att bakbenen ska hänga med runt, så jag hjälper henne lite så hon ska förstå att det är runt hela vägen som gäller. Hihi.

Bad skoj med kompisar

Idag träffade Nova några av sina kompisar, Macho och Samiq. De skulle få bada lite tillsammans och busa såklart =)



Macho var den ända som ritkigt simmade, han är galen i vatten ;)



Samiq, gick mest omkring och njöt och såg bara riktigt söt ut hela tiden!



Nova, hoppade omkring och skulle dricka upp vattnet samtidigt som hon skulle studsa, en riktigt svår utmaning. ;)



Det blev en hel del bus oxå.




Även en del träning för Novas del. Vårat problem är dels inkallning, vi fick massa bra tips från Johanna som vi övade på och det gav ju resultat. Så nu är det bara öva och öva och öva. Skönt att det snart är semester då ska jag öva massssor. Bad Johanna skicka lite övningar per mail, så nu sitter jag framför mailboxen ;) Hihi.

Dagens badare är iaf........ Trummor....... MACHO!!!! Hihi, skrutten.



Och dagens tröttaste är........ NOVA!!! Skönt med lite vila här hemma ;)



Hund tonårs trots! Någon som har tips???

Idag har vi tonårs trots på schemat.

Var ute med Nova i en halvtimme utan kiss, okey visst hon kanske inte är kissnödig. MEN hon fick sina skitjobbiga ryck flera ggr så jag var tvungen att bråtta ner henne flera ggr. För stunden gick det bra, men sen kom det tillbaka. Jag var ialla fall duktig och var lika envis som hon så varje gång rycken kom tillbaka så åkte hon i backen bums.
Nu får hon lugna ner sig i buren lite, jag vet inte ifall det är det bästa alternativet. Men behöver en liten paus för tillfället. Jag tänkte att hon kunde få lite mys och lek sen när hon har lugnat ner sig lite.

Någon som har tips på hund tonårs trots???


Hon har fått skattemärket!

Idag har varit en bra dag för Nova. Hon har fått massa presenter :-D

Dels det här lilla smycket, med hennes namn som är ingraverat och även våra mobilnummer som står på baksidan.
Vi tänkte det kunde vara fint att hon skulle bli en riktig familjemedlem och få skattemärket ;) Eller var det inte så i Lady & Lufsen ;-) Hihi.

Kan vara skönt ifall hon skulle springa ifrån oss uppe i Norrland så kanske någon vacker själv vill höra av sig. Inte för att vi har planerat att hon ska springa bort (lät nästan så).



Sen har Nova fått tre tuggben, fast inte alla på en gång såklart.

Sen blev vi tipsad om en leksak som Novas bästa vän Silwer har, så hon fick en lika dan. Hon har ju en tendens att förstöra alla hennes leksaker så det blir ständigt nya.

Idag har matte städat, så Nova invigde de nyputsade golven med att busa, ta fram massa leksaker, håra och slemma ner. Är det inte underbart med hundar?? ;-)

Här har hon tagit fram tre leksaker och ett ben, måste sätta ett hänglås på leksakslådan!!



Sen var Nova mycket nöjd med kvällens bus, så här ser Nova ut när hon är nöjd.



Sov sött alla håriga som går på fyra ben och luktar illa ur munnen.

In Action!

Så här ser ja ut i action....

Först är jag taggad.


Åh jag springer...



och springer...










Detta är mitt favvo ställe!! Jag älskar att springa runt i trädgården och busa, vill aldrig åka hem när matte och husse vill det. Hihi.

Bad dagar.

Förra veckan var jag med min kompis Silwer och badade. Vi gillar varann väldigt mycket, fast att vi typ blev tvingade att vara kompisar bara för att våra mammor är det.



Här är Silwers matte och husse. De är jättesnälla. Jag och matte fick åka i deras bil, sen fick jag låna en mjuk korvliknande sak som jag tyckte om att stoltsera med inför Silwer. Måste ju visa sig lite mallig ibland så killarna faller. ;-)

Här har ni ett bevis på att jag faktiskt kan simma. Men jag är ganska tveksam innan jag hoppar i. Lite av en badkruka precis som mamma. Hihi.



Silwer är väldigt duktig på att simma.



Sen mös vi lite och torkade oss i kvälls solen.



Hoppas vi får fler bad dagar i sommar, nu är det regn och rusk ute. Men lite skönt tycker jag för det har varit lite för varmt ett tag.See Ya!


RSS 2.0