En timme kvar!

Om en timme börjar våran hundkurs nummer 2!!! Åhh vad jag har längtat, är iofs lite trött idag, men idag är det bara teori i två timmar. Sen kör vi praktik varje onsdag i två timmar 10 veckor framöver. =)

Nova är du redo????

- VOV VOV!!

Matte är du redo??

-JAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!


Redo för mörkret!

Nova är redo för mörkret! Rosa/gul reflex är både fint och trendigt tycker hon.


Du är inte ensam...

Du är inte ensam Marre med att din hund tar sönder saker. Var tvungen att dokumentera Novas säng.

Men husse säger att det är novas hus, hon får bestämma själv hur hon vill ha där inne... Hmm.. jag brukar städa bort lite skit ibland =)


Mys på min egen plats.

Matte har fixat en egen plats till mig i hallen. Ibland tvingar hon mig att ligga där för att jag alltid följer efter henne. Ibland går jag dit av mig själv och lägger mig, tycker det är rätt mysigt! matte och husse har lovat att jag ska få en plastsäng som jag kan ha där (plast pga att jag gärna sliter sönder sköna sängar, det är kul jue), kanske får en i julklapp. VoV!!!


Vovve

Är medlem i vovve.net.

Har inte varit där inne på jättelänge. Men jag loggade in i förrgår och där väntade ett mail från en tjej/kvinna ifrån berga! Hon skrev att de var några stycken som brukade träffas och gå rundor ibland. Jag skrev tillbaka nu, några månader senare och fick svar att de fortfarande gick promenader på söndagar.
Så jag tänkte gå med någon gång. Hihi, Spännande. Lite små läskigt då man inte har någon aning om vilka de är, ålder eller någonting. Jo hundraser iofs, men inge mer.

Hoppas Nova skärper sig bara... hehe! Bra att kursen börjar nästa vecka =) Yeah!


Myys kväll!

Igår hade vi myskväll när matte kom hem efter stängningen.

Dukade upp med godsaker och självklart ville Nova oxå vara med!!


Snart blir det hundkurs igen =)

Snart börjar hundkursen!! Matte längtar massor, ska bli riktigt skoj att gå en gång i veckan och träna. Sen vill jag förstårs träna massor med mer med min vän Johanna som är så grymt duktig. Hennes metoder fungerar verkligen för oss. Bara de lilla vi lärde oss för en vecka sedan har gjort att Nova lyder mig otroligt mkt mera!! Så lycklig, och bättre ska det bli!!!

Så här ser vår nya kurs ut:

Lydnadskurs – på vardagkvällar!

En lydig hund är en lycklig hund! Detta är kursen för dig som är klar med fostran och som nu vill ha mer att bita i, tillsammans med din hund! Kursen kräver att hunden förstår ”nej” och ”bra” samt att den skall kunna vara lös. Ta en paus i vardagen – träna lydnad!
Denna kurs är satt på en vardagkväll i veckan – totalt 10 tillfällen om ca 2 timmar – och vi jobbar endast praktiskt.
Vi lär oss:
  • Kontaktövningar
  • Fot
  • Platsliggning
  • Stå stilla
  • Hopp
  • Inkallning bland andra hundar
  • Apportering – hämta föremål





Besök av fafa!

Idag har husse och matte stor städat, Nova fick hålla sig undan och var på dagis i några timmar, tror hon tyckte det var mkt bättre =)



Här har Nova fått en ny plats som hon får ligga på, tids nog kommer vi köpa en säng dit men så länge duger det med pläden.



Efter mycket slit och fläng så passade vi på att bjuda hem Novas fafa (farmor och farfar) när vi har fint i stugan!
Så matte bakade kaka och husse skötte kaffet.



En stor överraskning var att även tant Evita följde med =)



Efter mkt ståhej så blev både senioren och junioren trött!





Nova avslutade dagen med att ligga i det nymöblerade sovrummet.


Trötta Nova!

Nova fick inte ligga i soffan, fåtöljen går bra men hon ser inte så nöjd ut...




Det fick bli golvet istället...:-D



Träning i kyrkbyn.

Vilken härlig dag! Nova och matte åkte till kyrkbyn och hälsade på vänner. Johanna och hennes tre underbara hundar. Vi gick en långpromenad och matte fick massa tips om hur hon skulle träna Nova. Nova och Macho fick även springa fritt och leka. Tränade även inkallning samtidigt och det gick förvånadsvärt bra =) Stolt!

Under denna dag så tränad vi upp Nova och mattes sammarbetsförmåga som gav resultat på en gång! Yeah, så nu är det ju bara att fortsätta träna.
Kursen börjar om två veckor också. Ska bli riktigt spännande och kul att gå den.

Fick låna en bok att Johanna som heter Kontaktkontraktet, en hundbok så klart, som matte ska dyka ner i och läsa.

Nu ligger Nova och är helt däckad och även matte. Vi är som två zombisar ;)
Tyvärr glömde jag att ta foton som vanligt, men matte hade iaf med kameran denna gång. Den ska ju användas senare oxå! =)

Hon rymde igen.

Idag ska matte och husse på dop! Så Nova ska vi stuva in i bilen och sen åka upp till farmor och farfar så hon får umgås med Evita.

Igår lämnade vi henne ensam för en tur ner till centrum. Hon ylade till precis när vi stängde dörren. Husse tveka men jag ville bara att vi skulle fortsätta till bilen.
Väl hemma var det tyst från lägenheten, men vi vågade inte riktigt tro och hoppas på att det skulle ha gått bra. Hon mötte oss i hallen denna gång också, fast vi stängde in henne i buren och kollade buren noga. Så har hon fått upp den igen.
Så frågan är om vi ens ska ta med buren upp till Evita??? Återstår och se...

Längtar!!

På söndag ska matte och Nova göra en söndags utflykt och hälsa på vänner i Täby. Mkt mys ska det bli och vi ska träffa en liten schäfer valp också. Iiihhhh!!! =) Mycket träning kommer det oxå att bli!! Yeah!
Har redan fått mkt nyttiga tips som jag utövar flitigt på Novisen. Åhh guud vad hon tycker att matte är jobbig när hon är riktigt konsekvens och ställer krav på henne. Hihi. I love it!! ;-p

Trött på Nova idag!

Idag är jag riktigt trött på Nova. Hämtade på dagis, har gått två dagar irad, skönt att röra på sig men man blir rätt slut när man först jobbat en åtta timmars arbetsdag och sen ska gå ut och gå i två timmar.
Väl på dagiset när vi skulle gå så började Nova skälla på en man som kom upp för trappan. Jag fya, tillslut frågade jag Rose (ena dagis fröken) vad jag skulle göra! Hon sa att jag skulle sätta henne ned och få henne att tystna så att hon tillslut koppla på näsan började nosa. Det kom tillslut. Mannen i fråga är någon som jag tror brukar vara där ibland och även han ge kurser, så jag hade tur och han tog sig tid med Nova att hon fick lukta på honom och pussa på honom.
Men när vi skulle gå så började och skälla på honom igen.
På ett sett tycker jag att det var skönt att Rose fick se hur hon betedde sig. Då jag har försökt beskriva detta problem för henne. Så då kanske vi kan öva på nå sätt på kursen sen....(?)

Suck och stön!!

Varför ska Nova vara så här?????? Börjar bli riktigt trött nu! Men jag ger inte upp, men idag orkar jag inte med henne nå mera.

Fick dock en liten överaskning med posten idag, från nallebudet kom det lilla söta paket. Och så står det öppnas på födelsedagen, åhh det är ju imorgon! Spännande! Undrar vem som är så söt och skicka nå sånt gulligt =)


Lek på dagis.

Idag har Nova fått agera lekhund på dagis. Det var en annan hund som de ville trötta ut, önskemål från deras matte och husse, så när jag hämtade Nova idag så hängde tungan långt ute =)

Sen skulle vi gå hem oxå, en timmes promenad. Så när vi kom hem blev det mat och vatten och sen slocknade hon på golvet =) Så jag har haft det rätt lungt och skönt hemma tills husse kom hem =)
 NAJS!

Marley och jag!

Kikade på filmen marley och jag igår. Började som en jättbra film tycker jag, självklart gulligt med valpar =) Och unghundstiden. Och hela filmen var bra till de 20 sista minutrarna.

Ja jag vet att hundar har mkt kortare livstids ålder än vi människor, men här sitter jag med min unghund/valp på nio månader, som jag älskar mest av allt på hela jorden! Jag vill inte bli påmind om redan nu att hon inte kommer att bli så gammal som jag, jag vet att jag måste även tänka realistiskt. Men.. nää det går inte.  inte igår och inte idag.

Jag hulkade mig igenom de 20 sista. Det var fruktansvärt. Det var fint och så, men jag vill inte befinna mig där med min hund någonsin. Fast jag måste (någongång). Det är ju bara en hund, jag vet. Men en hund med stor personlighet (som alla hundar) som har lärt mig mkt och kommer lära mig mkt mkt mera i livet.
Vårat liv har just börjat tillsammans! Vi kommer skratta och gråta, gräla och mysa! Iaf Jag, och hon kommer finnas vid mig hela tiden, hon dömmer inte mig! Utan kommer alltid att älska mig minst lika mkt som jag älskar henne. Äsch nu orkar jag inte tänka på detta något mer, nu dags för frulle.


5:an

Idag har jag och Novat gett oss fasiken på att vi skulle ut och motionera lite. Så vi åkte iväg till Domarudden med packad fika väska och motions kläder =)
Väl framme så stod vi och klurade på om vi skulle gå 5 km eller 2,5 km.



Vi bestämde oss för att ta femman efter mkt om och men... =)

Jag lurade även upp Nova på små stenar och dylikt. Kolla in hennes smail =)





Och så ska man ju komma ner oxå.... hehe, det gick galant =)

Vi strosade omkring och njöt av skogs luften. Nova gick riktigt fint, bredvid mig nästan hela tiden =)



Men vi tog även små micro pauser,



Myyys hade vi =)




Lite dryckes paus.



Nova vill vara framme nu och tillslut kom vi till denna skylt...



Men vi såg inget slut... Men efter drygt en halv km till så var vi framme. Då strechade vi lite och gick till bilen.



Nova i sin bur i bilen. Den börjar nästan bli lite liten nu om hon sitter upp! Fast matte vill helst att hon ska ligga så vi slipper kräkningar =)

Väl hemma efter två timmar somnade Nova snabbt i soffan.
Då passade matte och husse att lägga in henne i buren och sen sticka ner till centrum och göra några ärenden.



När vi kom hem så var det tyst utanför dörren, guu vad skönt, då kanske hon sov ändå =).

Men nej, när vi öppnar dörren möts vi av Nova. Men hur kan det har gått till när vi faktiskt stängde in henne i buren!!! Jo hon har alltsåpå något sätt fått upp hela sidan! Och pressat sig ut! Då kom andra tanken, vad har hon förstört. Men vi hittade ingenting. Hon letade nog efter oss och sen kanske gick och la sig i soffan eller nått! Haha, får ta och se över buren lite till nästa gång hon ska lämnas hemma.

Nu ligger hon och äter på ett nyinköpt ben och vi njuter av en ledig måndag tillsammans =)

Nova är lik sin pappa!

Kolla in huvudet på både Far och Dotter. Guu vad lika de är, samma uttryck =)

Nova (Chosen Angels Beyla)



Pappa Roki.




Fiiina SuperNova!

Sötnosen! Laddar ner några fina bilder på världens finaste hund!!



Söööt.



BUS!




Novas uttryck!



Slänger in en liten bild. Vi har inte gjort så mkt på senaste. Sovit en del dock ;)
Husse är jätte sjuk :/ Blev han igår på väg hem från runö där Nova fått leka lite =)

Nova visar hur hon skulle se ut ifall hon var sjuk, (härmar husse, hihi, bild ovan)





Så här ser Nova ut när vi ska gå och sova, då säger vi: Buren! Och hon hoppar upp i sängen, haha.
Vi har börjat ha lite kvälls mys i sängen först, men sen blir det buren. Man får släpa dit henne, men hon sover faktiskt bäst där, även vi =)

RSS 2.0