Vet besök igen och flera blir det.

Idag har vi varit och tagit ett års sprutan!! Dussi Nova! Voffa lite på sköterskan men sen gick det bra.
Dock måste vi tillbaka dit på onsdag för att kika öronen igen. De är röda i örongången fortfarande. Suck och stön. Men lika bra att kika upp direkt. Ahh får dock se om vi har råd att lösa ut våran hund ;-)

Kikade även upp vad det skulle kosta att röntga henne där med höfter och armbågar 1440:- Vilken lättnad trodde det skulle vara dyrare faktiskt. Det får bli efter jul!!

Hmm just d, ska ju ringa agria oxå.

Har även besökt farmor och farfar idag, röjt och pockat på uppmärksamhet hos alla, hela tiden. Så nu sussar Nova skööönt =)

Tjejen fick följa med och byta lampor till bilen oxå. Träffade en gammal man som kom fram till oss. Nova voffa och sen luktade på hans hand. Hon fick kommandon som gjorde att hon fick saker att tänka på. Gick super bra!! =)

Snart ska matte iväg och ha egen tid med sin bästa Carro!! Mys ska vi ha.

Ett års sprutan!

Imorgon ska plutten ta ett års sprutan, kom på det av en slump i fredags. Oups.
Ska även kika upp vad det kostar att röntga henne då oxå.
Annars har det varit en lugn helg. Familjen är ledig imorgon tillsammans så då får vi hitta på nå skoj! :-D

Btw. När jag nu tänker efter så har inte pengarna från agria trillat in än. Ringde dom förut och samtalet bröts men då sa dom att det kunde ta upp till en månad innan ärendet är klart. Hmm får nog ringa imorgon igen.

Ha en mys kväll kära ni =)

Pyttedytteliten!

Ahh.. kan ju inte sluta tjata om hur stor Nova har blivit. Fast jag är lite sur på henne för tillfället. Hon sa inte till att hon var kissig så hon gick och kissa på hallmattan. Inte grymt Nova!

Dessa bilder har jag snott från min uppfödare www.chosenangels.se

En av dessa är Nova:



Söööta!



Hårigt kalas!

Nu lider kvällen mot sitt slut, Nova tok snarkar på golvet. Vi har haft ett års kalas och våra gäster har precis gått. Farmor, farfar och Evita. Här festar vi till det med lite käk.



Evita ligger och vaktar under bordet för att se ifall det trillar ner någon godbit ;-)



När man fyller år så får man presenter, här är årets skörd =) Den stora tärningen fick hon av fafa, en favorit med bollar i som piper som man ska få ut dom.



Nova är riktigt duktig på att lista ut hur man ska lösa problem, här löser hon lätt sin nya leksak från mammi och pappi!



De fyrbenta fick även en varsin tårtbit...



Nova och Evita! OBS: De fick inte från matbordet, fast det ser så ut, haha, det håller jag stenhårt på!



Nova kan inte bli mera lycklig. Favvo Evita och fafa kom ju på besök, inte en lugn sekund blev det. Utan man måste ta och underhålla alla gästerna hela tiden. Slicka på dom, få dom att aktivera sina händer genom att klappa på henne. Nova har en stooor ordförståelse. När jag sa var är farmor, sök farmor. Då sprang hon till Gunilla och hoppade upp i famnen på henne. Haha. Hon är inte lite fräck hon.




Grattis Älskling 1 år!!

GRATTIS NOVA 1 ÅR!!!!!!!!! Min lilla bebis, skruttfia, älskling, bästa vän! Hon är mitt allt, och lite till ;-)



För ca ett år sedan ;-)
'


Nova NU!!!

När matte kommer hem blir det kalas!! =) Längtar massor!!

Sista gången...

på kursen. Ja denna kurs ja, men det blir mera. Bara pengarna tillåter :-)
Självklart så hade våra härliga kursledare fixat en spännande tävling :-) En mkt rolig sådan på TID!!! Hihi, Kom inte på pall plats, men jag är mkt nöjd ändå. Tandvisningen gick PERFA!!! =) Yeaaah! Hon satt och satt och satt och lät en av kursdeltagarna kika på gaddarna :-) *GLAD*

Imorgon är det den stora dagen. Nova fyller 1 år!!! Presenter är inköpta och farfar och farmor kommer på besök. Tänkte att vi skulle fira lite lagom ;-) (Märks att vi inte har några barn va, presenter.. tårta... ;-)

Men först ska matte vara på jobbet klockan sex för inventering. Sen hemgång 16:30. Kommer vara lagom trött, härligt med pizza och fika efter det då ;-) Ni sängen!! =)


Hundvakt!

Igår var matte och husse på en super mysig X-ning för att fira Novas farfar som fyllde 70 år!!! :-D
Nova fick gå på dagis och sen hade vi en mkt snällt hundvakt som hjälpte oss att hämta från dagis. Fam. Tilja. Super snällt att de hjälpte oss så vi slapp stressa till dagiset. De lämnade Nova hemma, jag hade förberett med en skål mat och tagit fram en rolig leksak.
Det hade gått bra för Jimmy att hämta Nova, hon var glad och uppspelt, så upprymd att hon inte ville kissa. Men det hade hon gjort på köksgolvet ;-) Men det var allt bus hon hade gjort. Känns så skönt att det fungerade. Inget yl hörde vi, inga möbler som var uppätna. Maten var god och leksaken var tydligen i fokus när Jimmy lämnade henne i vardagsrummet.
Tack Tack snälla Fam. Tilja för hjälpen =)



Vännerna som bebisar ;-) Silwer 1 år 15 september, Nova 1 år om TVÅ dagar :-D

Utskälld mitt i natten.

Igår var matte på personalfest. Hem mitt i natten och blir utskälld av Nova som vanligt innan hon snabbt kommer på att det bara sin älsklingsmatte som kommer hem.
Jag går alltid ut och kissar med Novisen när jag kommer hem, för att få sova längre dagen därpå. ;-) Här bjuder jag på en lite bild från oss i natt.



Idag har matte jobbat, men vi passade på att åka till runö och gå lite i skogen. Dock så gick husse lite fel så matte var rädd att komma sent till jobbet, men allt ordnade sig till slut =)



Nu degar vi i soffan. Nova är dock rätt seg och inte riktigt sig själv just nu, antar att det blir så när de löper (?)
See YA!


Träning!!!!!!

Ikväll är det träning igen... Näst sista gången. Gaaahhh vi har varit grymt dåliga på att träna. Måste typ sätta ett mål att jag ska boka in en tävling för lydnads klass ett om det ska gå framåt, hmm.. kanske jag ska... =) Fast det är långt långt borta. Vi måste träna massor innan vi är där. Ahh vi får se helt enkelt.

Hoppas det bara inte blir pannkaka av allt i dag, vi missade förra gången för då hade jag varit på en begravning och var inte på topp för att gå och träna. Är iofs inte på topp humör nu heller, men ska ändå bli kul att komma iväg med stumpan och träna lite.

Faaan Nova, kan inte du kolla på mig så där jämt!!!! Vet inte riktigt hur jag ska träna fokusen på henne. Men antar att träna korta ggr, och lägga på där efter. Om jag säger titta, så kollar hon i typ 3 sekunder, sen är inte jag längre aktuell. Suck!

Löper.

Nu löper hon, på riktigt... eller igen...

I sommras hittade vi små blodfläckar på lakan där hon hade legat i båten i sommras. Då trodde vi att hon löpte. MEN, nu såg jag på hennes lilla snippa att hon löper (igen?). Har till och med hittat två blodfläckar på golvet här hemma.

Så frågan är nu kan dom löpa så tätt? Var den första gången som tjejers första mens, lite granna bara.
Ska jag köpa en "blöja" till henne? Eller är detta i slut tampen av hennes löp? Har ju märkt ett tag att hon tvättar sig ganska ofta därbak. Sen har jag kommit på att hon flåsar ganska mkt, speciellt när vi går och lägger oss. Kan det oxå beror på löp? Fast jag ska prova att byta underlag i buren, kanske är för varmt.

Ah tjejen börjar bli stor, nästa vecka fyller hon 1 år!!! Helt galet.


Novas fiende.

Nova har en fiende. En papillion som bor i porten. (OBS hunden på bilden är en annan hund)
Jag tyckte pappisar var söta, och i mina första hundtankar så tänkte jag på en sådan, men jag tänkte om... =)



Nova och den gamla gamla pappisen som bor i husen går inte alltid ihop. Det börjar alltid med att den andra skäller på Nova, hon får världens ragg och vill hoppa på honom (tur att man är stark). Sen är det ju inte bättre att den gamla tanten ( 60-70 år) är rädd för Nova heller. Som igår, vi gick ut ur hissen, där stod dom. Jag gick åt sidan eftersom de blockerad min väg ut ur huset. Hon skulle in i hissen men bara stod där. Jag frågade om hon inte skulle gå in i hissen, ahh jo.. det skulle hon jue. Men hon vågade knappt gå in. Suck. Jag stod så långt bort som möjligt för att vara snäll. Jag respekterar att hon är rädd osv. Men snälla gå in i hissen så hundarna skiljs åt och slutar tänka på att vilja mörda varandra.

Nova gillar hundar,  men inte dom som skäller på henne. Vet inte riktigt om hon ger ut dåliga vibbar så att hundar skäller på henne därför. Men annars brukar hon inte ge så värst mkt uppmärksamhet åt andra hundar.



Helgen.


Oj vad det har regnat i helgen. =/ Men det var bara att sätta på sig regnkappan och gå ut och traska på iaf.
Upptäckte att vi har gått lite för mycket i spåren runt omkring. Behövs lite mera stadspromenader nu. Nova verkade stressad och det var mkt bilar och folk som var ute och rörde sig i lördags. Hon kunde inte riktigt koppla av. Åhh tänk vad läskiga och konstiga pensioner kan vara med sina rullatorer. ;-)

Vi var även förbi en kompis till Nova och tänkte vinka lite. Men de hörde aldrig våra visslingar så vi gick till Zoo och köpte lite gotti ben till Nova som hon skulle få roa sig med när matte roade sig med vänner på kvällen.


jkl

Torsdags kväll.

Har en tjej som är ritkigt sugen på uppmärksamhet ikväll. Hon kom och la sitt äckliga dreggliga ben brevid mig i soffan. Såg ut som hon sa; mamma smaka lite, Snääälllaaaaa! Knas Nova. Hon brukar alltid hålla hårt i benet när man går förbi, hon morrar inte eller så. Men hon tänkter att jag kanske tar det, sneglar under luggen och när jag går vidare förbi så smaskar hon igen. Ibland brukar jag säga loss bara för att och sen så säger jag varsegod igen. Hihi, bus matte.

Nä nu blir det en liten kiss runda och sen sängen, matte börjar tidigt imorgon! Sen firar vi helg från klockan tre och tre dagar framöver. Yeah!! Mkt mys ska vi ha!

Från i går så började vi ta Novas droppar i öronen endast en gång per dag. Snart är dom över, hoppas hon håller dom bra ett tag. Hundmänniskor: Tycker ni att jag ska tvätta Novas öron en gång i veckan framöver med typ Epi-Otic?? Eller ska jag inte röra dom alls?


Shoppat loss...

...i djuraffären igen ;-)

Denna gång blev det en säng. Tandhygein munskölj och en leksak (som för den delen har ett asjobbigt ljud). Åh bajspåsar oxå, det köper man jämt tycker jag.

Nova ligger gärna i soffan nu när hennes favvo fåtölj är såld. Det blir lite trångt med 3 stycken i soffan ;) Så nu tog vi oss i kragen och åkte och köpte en egen säng (som hon inte kan äta upp, hoppas jag.)



Nova hoppar in i sängen och gör vant en pose så mommi blir nöjd ;)



Det hoppade ner en liten munskölj oxå som är till hundar/katter. Nova brukar vara lite kinkig med att blanda något med vattnet. Hon luktade ganska mkt och sen smakade hon lite. Får se om allt går ner lite senare när hon busat klart.
Ska vara bra för tandsten och bakterier.



Kanske gaddarna blir lite vitare sen då ;)



Sen sist men inte minst så blev det en ny leksak. Kan köpa en ny varje vecka/dag/timme till tösen. Hon har sönder dom på nolltid.

Men denna... hoppas jag har lite längre hållbarhet. Tyvärr har den som de flesta andra leksaker ett pipljud. Eller det är värre än pip, ahh vet inte riktigt hur jag ska förklara det. :S



Nova är iaf glad och lycklig nu, kul med nya saker =)

Sen hälsade Nova jättefint på en kvinna i djuraffären, hon höll ett visst avstånd men lutade sig fram för att lukta på henne. Och Nova varken moffade eller skällde utan gick därifrån glad. YES!!


Vet och promenad i mörkret.

Vet besök nr 2 idag! Återbesök efter öroninflammation och våteksem.
Våteksemen såg jättefina ut, de var borta :-D Öronen var det lite värre med, fortfarande rött i örat vid trumhinnan och lite gegg längst inne. Så nu blir det en efterbehandling på två veckor. Hoppas det är borta snart.
Vi passade även på att boka in ett årssprutan oxå. :-D Denna lilla dam är dyr i drift ;-) Vi skämtade just om hur många plast sängar som hon skulle ha fått istället för vet.besök och medecin ;-p

Ikväll gick matte långprommis tillsammans med vännen Johanna och hennes tre myspys hundar. Vi gick femmans spår som inte är upplyst, så jag snubblade runt på lite rötter här och var. Nova fick träna på att vara lite lös också. Tänk vad man vågar när man är ute med en duktig hundförare ;-)

Nu ska vi krypa ner i sängen och imorgon är det kurs igen. Matte har inte hunnit träna någonting. Inte förra veckan heller, men då gick det bra. Kan inte tänka mig att det går bra två ggr i rad utan träning. Men förra veckan gjorde jag en massa annat nyttigt. Men veckan som kommer vill jag verkligen hinna och ta mig tid för träning med Nova.




Hon värnar om miljön.

Nova värnar om miljön och tar upp skräp som ligger i naturen.

Här har hon hittat en aluminium burk som låg i en buske.



Hittade även en burk i skogen på morgon promenaden, dom fick åka i närmsta papperskorg =)


Mr S flyttar

NOVAS INLÄGG:

Igår hjälpte min två benta människa sin kompis och flytta, så jag fick vara hos farmor och farfar hela dagen. Det tyckte jag var mys.

Det var även min bästa kompis som flyttade, men matte sa att vi fortfarande kommer att ses, att de inte flyttat så långt. Jag fick en mms av honom sen där det stod att han var trött på att packa och bära saker, han ville bara ha lugn och ro och sova lite. Visst är han snygg, Mr S =)

//Vovv och slick


RSS 2.0