SSU 2009 Valp.

Nova och matte och Gps:en for till Södertälje och deltog i utställningen för rottisar. På vägen hämtade vi upp mormor Madde. Nova blev jätte glad av och träffa henne. Massa pusskalas blev det, Nova älskar verkligen sin uppfödare =)Nova låg i skuggan medans vi väntade på vår tur och Madde och Matte solade =)
Det var tio stycken i gruppen och vi kom åtta. Inte så himlans bra men vi är nöjda i alla fall, det var en nyttig dag för Nova som fick träffa och hälsa på en massa folk.


Bevis på att lill tjejen faktiskt tittar upp, eller vill hon ha köttbulle?? haha.Står fint själv!! Vilken stjärna!!

Kritiken för dagen lyder:

7 mån tik valp, för dagen ger ett luftigt intryck, Vacker huvud m mörka mandelformade ögon. Välburna öron, mkt bra nosparti. bra hals och ryggl. framskjuten skuldra. Välvinklad bak, ngt sluttande kors, mkt bra steglängd, parallell bak, ngt lös fram. Bra päls och färg som störs av sotighet på tassar. Tänder och bett u.a. för dagen lite blyg vid tandvisningen.

Sötis!Chillar i skuggan, och kikar på släktingar =)


Utställning imorgon.

Imorgon är det utställning igen, Novas tredje, får se hur det går denna gång. Det är en rottweiler utställning så denna gång får vi möta 9 andra rottisar. Hihi, spännande =) Får se ifall vi kommer ihåg nåt av det vi ska göra.

Imorgon ska matte åka och köpa lite fika och köttbullar och korv till Nova, sen är det bara att packa väskan =)

Uppdatering om resultat och bilder kommer i helgen.

Bambi på ekparkett.

Vi har ju varit lite bortskämda med en lugn och duktig liten Nova. Igår kom allt bus och trotsighet fram. Ojojoj. Vilken pärs!!!

Hon ville inte lyssna på nåt! Så det blev buren till slut för henne! Sen vart det ju inte bättre att jag badade henne heller. då blir man ju extra bus och ska bryta benen när man är bambi på ekparkett. (Våt hund på golvet, ser ut som bambi på is ;)

Hoppas hon är lite lugnare idag! Men det är ju klart, hon är ju ca 7 månader, har massa bus i kroppen och måste ibland göra massa hyss, t.ex. bita lite på en bokhylla (som vi upptäckte imorse).

Men hon är världens goaste ialla fall. Men husse och matte var rätt trötta igår efter en massa tillsägningar. Hon är ju inte liten längre så man lätt kan kasta runt henne på golvet. Phju!

Midsommar i skärgården.

Midsommarafton firade vi ute i skärgården med vänner och Nickes släkt. Det var nästan första gången för matte ute i skärgården och Novas med för den delen. =) Allt gick hur bra som helst.Nova övar på att köra.Båtarna.Nova fick busa massa med de snälla barnen. Hihi, två stycken som fick dra då Nova är så stark.Helena fixade en supersöt midsommarstång. Allt går att göra på en liten ö.Resultatet =) Tjuuuuus!Sen blev det lite sill lunch för de flesta.

Matte och Arne.Annelie, Patrik och Isabelle.Nova var så snäll under hela tiden. Antingen busades hon, käkade upp lite träd och åt mossa och säkert en massa kryp och sånt matte inte vill veta av, men mest låg och och kikade och lyssnade på ljud och bara mös. De fanns ganska många hundrädda bland sällskapet men hon charmade de flesta :) Duktig lilla Nova. Det var även mycket bra träning för hennes del också då barnen klappade och ville busa och även de vuxna fick sitta och mysa med henne.Det dansades runt stången senare på dagen. =)

På kvällen satt vi och såg solen gå ner, det var en härlig dag med sol och blåst, det kom endast några droppar regn. Fast vi inte gjorde så mkt gick tiden otroligt fort. Det var riktigt avkopplande att sitta och njuta av den fina utsikten. Ser framemot fler såna dagar i sommar.

Dagen efter åt vi frukost i solen. Natten gick bra, Nova värmde matte som frös ganska så mkt. Det var lite trångt, Nova är van att breda ut sig, hihi.Ebba kikar ut från sin båt.Fin fiskmås som Nicke självklart skulle mata lite =)Så här duktigt ligger Nova när vi kör båten. Hon har njutit lika mkt som vi av denna helg tror jag. Hon har varit så lugn och trygg hela tiden. Att vara ute i naturen gör en gott.


Provtur med nya kameran.

Matte och husse har köpt en ny kamera som vi ville testa innan helgen, så varför inte testa på våran gullunge.Tagen mitt i en gäsp, Nova får aldrig vara i fred :)

Visst detta är ju inte en sån vacker bild, men jag tog med den för att visa hur stor Nova faktiskt är, huvudet är snart i höjd med matbordet :)Nyfiken tjej, vill alltid veta vad man gör.Balkis blommor.

Första gången i båten.

Eftersom både Nova och matte ska vänja sig vid båten så åkte vi ner en solig kväll efter jobbet och tränade på just det =)

Nova poserar med sin snygga flytväst =) Som hon accepterade ganska fort.
Nova sitter stelt och försöker vänja sig, vilken tur att det finns mattor på båten för Nova tyckte inte riktigt om underlaget under dom. Hon kikade runt lite försiktigt, där vi sover eller äter i båten finns det en spegel som hon blev förtjust i. Hon trodde det var en kompis som var på andra sidan spegeln, hon kikade förtjust och skällde lite på sig själv, hihi!Mys med husse.
Mys med matte! Härligt med sol i ögonen, det är man inte bortskämd med ;)

I midsommar åker vi ut och firar, jag fixade ledigt fredag, så nu är jag ledig både fredag och lördag. Skööönt!

25 kg, flytväst nästa.

Har inte gjort så mkt på två veckor. Förutom att gosa, busa, lekt på dagis och ätit upp mattes nya matta.

Igår vägde vi stumpan och hon väger nu 25 kg!! Bra att veta tills vi i veckan ska köpa en flytväst till henne, idag lägs båten i så snart blir det lite båtutflykter. =)

Igår fick jag lite smakprover på doggys nya godis. Min snutt tyckte det var jättegott!! =) Så vi tränade lite och busade uppe hos farmor och farfar. Nova sprang jättefin och tittade upp på mig. Hoppas hon fortsätter på samma fina sätt =)

Något vi måste öva på är att hon ska komma tillbaka med leksaken som matte eller husse kastar, hon vill hellre leka jakt. Så det blir inga bollkastningar ute för då kommer hon inte tillbaka. =)

RSS 2.0