Röjj på isen

Idag gjorde vi en liten utflykt till Domaruddens isbana. Jag skulle försöka sätta på mig mina hockeyrör som har legat på vinden i typ 10 år.



Bildbeviset ;-)



Varmchoklad och en värmade glöd fanns tillhands =)




Nova är dålig.

Idag hann jag inte riktigt vad jag hade tänkt. Skulle gått på hundträning idag, men tiden gick att inte att stanna. Skulle antagligen blivit mer än en timme sen och über stressad så kändes bra att ta beslutet att stanna hemma idag. Får bli hårdare träning nästa vecka istället. =) Längtar!!

Idag har Nova spytt 3 ggr. Antagligen av medicinen. Det stod att det var vanligt att spy första dagen. Men nu spydde hon andra.... aja, får se hur det går imorgon. Hon hade tydligen varit så slö att hon inte ens kom till köket när husse fixade mat. Hehe, då e hon dålig ;-)

Idag har Nova fått present av Farmor och Farfar. Tack så mkt snälla ni. En frisbee, =) Som man inte kan tugga sönder tydligen. Haha, vet inte om vi ska ta det som en utmaning och se vad vi kan åstakomma ;-) Hehe.
Nova kan inte leka med tennisbollar ute. Hon blir dum och vill att man ska jaga henne. Hon kommer inte till oss när vi ropar. Utan står och pekar fingret mot oss helt enkelt. MEN med en frisbee kan man tydligen komma tillbaka. Knäppa hund! =) Så kul att vi har fått en egen =) YES!

Imorgon har jag semester. Tänkte först att vi skulle lämna på dagis. Men det blir nog bara en tur dit för att lämna pengar till dagisavgiften. Tycker synd om dom att gå ute i stormen som antagligen kommer imorgon. Så en hund mindre ska dom få =)




Måndag.

Nova orkade leka i fem minuter, haha. jobbigt när man är "gravid". Hon vill helst ligga och mysa. Snart ska jag dock dra iväg henne på en lång promenad!

Vi var till vet idag. Fick galastop eller vad det heter till Nova. Hon har ju börjat snutta på sig själv och om det fortsätter kommer väl mjölken rinna till ordentligt. Så ska försöka få in dropparna i hennes mun. Ska bli spännande och se om hon accepterar det ;-) Alternativet var att ha en kroppstrumpa eller tratt på henne. Hmm... Det får bli medicin. =)

Nu har vi vägt henne idag oxå. Den lilla Novisen väger 36,3 kg. Tjoo hej vad fort det går.

Kollade vad det kostade att kastrera henne oxå. Vi får en grym rabatt eftersom dagiset har sammarbete med djurkliniken så det är asbra. Fast vi måste fortfarade råna en bank. Men det är ju inte riktigt aktuellt just i denna stund heller.

Nu drar vi ut i kylan.

Påkommen!

Jag vaknade imorse av att jag hörde ett misstänksamt ljud. Jag hoppade upp och kom på Nova att snutta på sig själv. Grrrr.... Ja det blir till att ringa veterinären imorgon och hoppas på att få ett recept utskrivet för att få bort mjölken. Har verkligen inte råd att gå dit så jag hoppas man kan få receptet utskrivet och betala för det. Sen när hela den här historien om skendräktighet är över så kommer vi att operera henne.

Vi har disskuterat fram och tillbaka, men tror vi har kommit fram till ett gemensamt beslut =)
Har till och med läst att tikar kan hålla sig friskare efter en kastrering. =) Men först ska vi råna en bank... ;-)

Ändade Planer!!

Vi har gjort en ändring. Det blir ingen röntgen för Nova nästa vecka. Vi ska ta pengarna och spara ihop till mer och kastrera henne. Anledningarna är många!! =) Har ju inte bestäm oss till 100% än, men vi tänkte att hon kunde röntgas under sensommaren då hon är mera tränad och har vuxit till sig mera.

Så kära vänner, vi får vänta på det resultatet. =)


Myskväll med fam. A

Har haft en mysig kväll med familjen Axelsson. De kom över på middag och mys stund.
Fick jättefina rosa rosor, ROSA!!! Mattes och Novas färg ;-) fast mest mattes ;-)

Nova var super duktig med Ebba. Hela kvällen. Tills Nova blev trött. Urk, nu har vi lärt oss att dels ta undan henne ett tag så hon får vila. Nova blev avis när Ebba och Matte (alltså jag) skulle dansa. Så hon markerade att hon inte tyckte det var ok. Fast innan kunde Jag och Ebba sitta tillsammans på golvet och leka utan problem.
Jag tror jag iaf agerade riktigt impulsivt. Kommer typ bara ihåg att jag tröck ner Nova i backen, sa åt henne riktigt ordentligt att det där var riktigt över gränsen.
Nu hade jag agerat helt annorlunda ifall inte Ebba två år stod och tittade på. Vill ju inte skrämma lilla söta tjejen. Hon härmar allt man gör. =) Men i detta fall så fick hon inte och skulle hon inte härma. Men jag vill ju inte skrämma henne så jag agerade på det sättet jag kunde göra. Trist att det behövde hända. Men man lär känna sin hund mer och mer. Men de är båda "unga". Båda blir trötta och säger till på olika sätt. FAST Avis får man inte bli. Nova har mkt mer att lära. OCH JAG SKA LÄRA HENNE =)

Kvällen slutade med en mys promenad till bilen =)


Husse, Ebba, Matte och Nova



Ebba och Nicke <3



Förebilder.

Jo jag har ju en del förebilder här i hundvärlden. En av dom är en go och fin vän som heter Johanna. http://samiq.dinstudio.se/text1_18.html Hon kan trolla med hundar. ;-) Fast jag vet jue att det ligger extremt mkt hård träning bakom detta. Hur många timmar vågar jag inte ens tänka på. Så här fint kanske Nova kan gå någon dag??? Iaf med den träningsglädjen och kontakten. Jag måste lära mig trolla =)

http://www.youtube.com/watch?v=nA9wnUcWrnU 

(Hoppas det är ok Johanna att jag länkar, de ligger ju trots allt på YouTube ;-)

Jag pratade med en go vän idag och frågade ifall han ville följa med till andra sidan jordklotet (söder om stan) och gå på friträning. Han skrattade lite och sa att det finns sånt på denna sida stan oxå. Hehe, vad fan hur ska jag veta det ;-)


Nyttiga klubben!

Här hemma händer det saker, istället för att sitta och tigga ostkrokar och chips så får jag istället tigga lite apelsin... =) Har hört att min matte försöker bli lite nyttigare så jag får väl haka på den trenden. Apelsin är smaskens.




Hundtricket.

Idag tog vi en liten sväng till Statoil och köpte bröd. Nicke och Nova väntade utanför och testade hundtricket. Det fungerade. När jag kom ut stod den en kvinna och klappade på Nova och snackade med Nicke. =)
Självklart ett annat rottisfan. Ingen annan skulle vilja gå fram. ;) Hehe. Hon ösde fina kommentarer till Nova och tyckte dels att hon var riktigt fin i kroppen, inte för tjock som hon tyckte många andra rottisar kunde vara.



Hundtricket fungerar =) Fast hon väger typ 27 kg mer nu än då.

Nu är tiden bokad!

Idag har jag bokat tid för Novas röntgen av höfter/armbågar. Det blev den 27 januari klockan 14.
Åhhhh blev lite nervig nu, hihi. Inte vet jag varför. Frukost kommer hon få äta men inget mera efter det eftersom hon kommer att få lugnande. Sen får jag vara med under tiden. =) Man får inte vara 18 år eller vara gravid eftersom det är strålning. Men eftersom jag inte är något av det så får jag vara meeed! =)

Idag är Nova på dagis. Tomt och tyst här utan henne. =/ Men jag börjar jobba om en timme så jag behöver inte lida så länge till =)




Vinterskoj!

Här kommer bilderna från dagens promenad:



Bella och Sandra.



Nova tycker det var roligt att leka med en jämn stor kompis.



Skutt, skutt.


En promenad med Bella.

Härlig dag, solen lyser, perfekt för en långis tyckte vi. Vi drog med Paula och hennes boxer/labbe Bella på en tur.
Vi gick till en liten sjö som ligger mitt inne i skogen, där fick hundarna busa av sig. Jag som är haren själv var ju självklart lite skraj för isen. Men Paula lugnade mig och hon kände till den där sjön och isen. Phju!! Var till och med ett skidspår där, så någon måste ju använt den före oss. =)

På vägen hem passade jag på att Nova fick gå lös. Både Bella och Nova var koppelfria. =) Bella var kall och trött och gick jättefint bakom sin matte. Nova var däremot rätt glad över att vara fri och sprang och nosa och hade sig. Hon kom varje gång som jag ropade. STOLT!! Paula berättade att hon brukade gå in långt inne i skogen där inga andra hundägare gick och träna just inkallning, ska oxå testa det. =) Såg ju verkligen att Bella var van att gå lös. Hon var super duktig.

Jag tog faktiskt med mig kameran denna gång MEN det var slut på batterier. Det sög jue, men ska få några av Paula sen. =)

Utflykt till Farsta!

Idag har Nova och matte varit på utflykt i Farsta =) Vi hälsade på mattes vän Lotta med hennes man. =)



Se så söta dom är.

Nova tyckte de var goda att pussas på och ville gärna gosa med dom =)
Sen ville hon gärna vara med och hjälpa till att fixa fikat. =) Nova är mkt bra på att hjälpa till i köket, OBS: enligt henne själv vill säga. ;-)



Matte var väldigt stolt över hennes hund idag. Hon skötte sig utmärkt. Pytte lite vaksam i början. Skällde lite på Lotta först. Men matte kramade om henne och sen fick Lotta ge Nova godis och sen var saken biff! =)

Nova låg och vilade lite medans vi fikade. Och sen gick hon runt och skulle charma dom med sina pussar.

Novas egna ord för dagen:Typiskt nog är Herr och Fru Persson allergiska mot hundar så i soffan fick man inte va. Och de gick och tvättade händerna lite då och då för att det kliade efter mina pussar. Knas människor. Men det var det värt. De var så goooooa! VOV!



Nova är så snäll.

Nova och hennes nya kompis Leia har väldigt roligt tillsammans. =)

Leia springer och ska bita tag i Novas hals! Nova bara står och sträcker på sig för att hon inte ska nå. Sen leker dom kull. Springer och jagar varandra. =) De har dragkamp, det måste jag nog filma och lägga ut. Det är så gulligt. Nova tar inte i alls utan låter Leia hålla på. Hon märker verkligen att det är en liten bebis hon leker med. Men jag tycker nog att hon är lite för snäll. Hon borde säga till ibland när Leia är för påig, ska bitas och ha sig (på skoj såklart) Men antar att Nova inte tycker hon är jobbig. Men ibland ser det ut som om hon tycker det men att hon tror att hon kanske inte får säga till. (Men det kanske bara en människans tankar ;)

I början fick inte Leia nosa henne i rumpan. Nova hoppade till och svängde om. ???? Men idag fick Leia gå dit. Hon ville nästan smaka på Novas tuttar oxå, dom hänger lite efter löpet. Är nog lite gotti mjölk där i oxå. Men det får söta Leia inte smaka på.


NY SMAK - Med kladdkaka =)

Såg idag på jobbet att det fanns en ny smak av vilket jag tror var Ballerinakakor, det skulle iaf vara kladdkaka emellan!!!!

Det låter så sjukt gott. Typiskt nog så glömde jag att köpa hem. Kakorna är det ända jag har i huvudet, det har liksom svetsat sig fast i mina tankar. Guuud jag vill ha dom!!!!

ICA har öppet en halvtimme till. Funderar på att gå dit, men känns så onödigt pga alla kallorier som jag kommer stoppa i mig. =/

Sen vad ska jag göra med min lilla vovvsing. Glöm att jag lämnar henne utanför affären, skulle aldrig falla mig in.
Visst att hon kan se galen ut! ;) Men folk kan vara elaka mot min lilla bebi!


Novas syster!

Nu har Novas nya syster kommit hem =)

LEIA heter hon.



Tuff och social tjej som accepterade sitt nya hem direkt.

Första mötet med sin nya syrra Nova gick bra. Det var Novisen som var lite harig och undrade vad det var för en liten skit som hade kommit dit. Men de sprang omkring och busade lite. Nova var uppe i varv hela tiden, nosade på henne, tog hennes leksaker... Var roligt att se deras hundspråk. Dock så var Leia den som verkade mest trygg i sig, medans Nova var stirrig. Men det kommer att lägga sig. =)



Stora Nova och lilla Leia. <3



Kolla in blicken. Stirr stirr. =)

Vi ska snart åka dit igen och hälsa på. Nova var rätt slut när vi kom hem. =) Mkt skönt tycker matte och husse.

RSS 2.0