Sjuk


Magsjuka!!!

Nova har inte mått nå vidare då senaste dagarna, en rejäl magsjuka har kommit över henne. Kräk och bajsfontäner!! Usch och Fy!!

Hon har levt på ingenting ett dygn! Försökte få i henne lite vatten! Men det var svårt, se kom jag över agrias hemsida och där stod det att man kunde ha honung i vattnet! Det blev en succé. Mums vatten tyckte hon!!

Efter två dagar med diarré och lite kräk så har hon idag fått i sig fisk och ris! Mums tyckte Nova.


Ge mig maten kärring!!Mmmm MaaaaaT!Fast först måste man ha ögonkontakt!

Nu får man klaga.

NU får man klaga!! Satans varmt är det.

Nova ligger i badrummet och försöker kyla ner sig. Blöter ner henne ibland men är lite försiktig så hon inte får tillbaka sina våteksem.

Kletet under haken är lite bättre men är kvar.

Löpet börjar försvinna men det droppar fortfarande blod lite här och var.... Hur kan man hitta blod på garderobsdörren. Gnider hon rumpan eller?

Ahh så är läget nu, hund och människor har inte så mkt energi. Dåsa på dagarna lite aktivitet på kvällarna.


Första badet!

Igår var vi och bada. Första doppet för matte i år. Även Novas. Hehe. kanske inte riktigt helt frivilligt, men nästan ;-)

Nova är inte så förtjust i att bada. Vatten ska man dricka tycker hon. :-D Vi tog med favvoleksaken och försökte lura i henne. Men hon var svår. Tillslut hjälpte vi henne lite på traven och hon tog några simtag. ;-) Hon såg rätt förskräckt ut tösen, men hon ville fortsätta busa vid kanten av vattnet. Sen råkade hon hoppa i själv. Haha!

Nova passade på att slipa sina klor oxå, lite förlångt på baktassarna dock. Men det blev rätt snyggt. =) Då slapp jag!!!Det såg ut typ så här, men detta var från förra året.


Hakfurukunlos

Jag har forskat runt lite. Angående Novas bölder under hakan. Troligtvis är det Hakfurukunlos.

Detta fick jag som ett svar t.ex. Hakfurukunlos hade min tik också, det är bra att undvika foder som innehåller vete, torka ut "finnarna" med zinkpasta.

Annars är detta något som har en tendens att komma tillbaka speciellt när det är mkt hormoner inblandat, tex kring löp.

Hon löper ju visserligen nu. Men hon hade detta förut oxå och då löpte hon inte... När kan det ha varit 2 månader sen, 2 ½ kanske.

Ah ska iaf inte pressa ut mera var utan badda med alsolsprit och använda zinkpasta. Nu hittar jag bara inte zinkpastan och apoteket har stängt. Typiskt.  Men ifall det inte blir bättre så blir det veterinären...(igen)...

Här kommer en bild, så känsliga läsare titta bort.Det syns även lite prickar på överläppen oxå.

Klippa klorna

Har precis klippt klorna på sötnosen! Vaknade imorse och hörde att klorna gick i golvet. Stackarn. Vill verkligen försöka komma ihåg att klippa dom en gång i veckan. Men jag glömmer!! Fy mig!!!


Jag brukar få hjälpa till och klippa Leias klor. Fast då är vi två, en som håller i henne och jag klipper. Hon är hal som en ål den rackaren.
Pauline i Nickes släkt visade mig hur hon klipper klorna på sina hundar. Hon gjorde Leias helt själv. Så jag testade på Nova idag. Hon sitter och jag står bakom och bara tar upp en tass och klipper. Och jäklar vad lätt det gick. Inge bråk ingenting. Hon bara satt där med tassen i vädret. Guuud så skönt. Bak tassarna gick bra dom oxå, la bara Nova ner och tjoff tjoff tjoff så var dom klara :-D

Förut har Novisen fått lega på rygg när jag har klippt, med bena upp i vädret. Har alltid varit en kamp och blodstoppet har fått plockats fram, nu är det nya tider :-D

HerreGud, jag skrev verkligen ett helt inlägg om att klippa klor, hahahaha, jaa det är iofs en hundblogg ;-)


Midsommar...

... var ju en vecka sedan. Vi firade ute vid Ljusterö. Det var otroligt mysigt.Novas plats i skuggan =)Husse och hans kompis Mille.Kvälls utsikten <3

Promenix med vänner

Vad vi har gjort på senaste tiden... Vi har gått promenix med våra fina vännerCarro the girl, Elias i vagnen och Snygg Silwer i skuggan.Oh här är vi :-D

RSS 2.0