2 sekunders tystnad.

Oj så mycket man kan sakna sin lilla tjej när hon är på dagis. Blir så himla tomt i lght på en gång när hon inte är här, ingen som hittar på en massa små bus eller snarkar bredvid mig i soffan.
Men det är rätt skönt också att bara få vara vi vuxna ett tag också. Tystnad kan vara skönt ibland, typ 2 sek. ;)

Så kul att Nova verkligen älskar att komma till dagis. Kände mig nästan elak mot henne igår när jag behöll henne hemma. Hehe, fast vi hade verkligen en helt underbar dag (mor & dotter ;)

Tack tjejen på pressbyrån!!

Måste bara säga stort tack till pressbyrån i Åkersberga, när matte skulle köpa en förköpsremsa stod jag inför det dilemmat att man inte fick ta in hundar. Jag lyfte upp min tunga lilla valp och stack in huvudet i butiken och frågade ifall jag fick ta in henne om jag bar tösen. Men då kom ena kassörskan ut och var hundvakt istället så jag fick springa in och göra mitt ärende. TACK TACK TACK!!!

Jag skulle aldrig lämna min tjej utanför affären. För mig är det som att jag skulle lämna mitt barn i barnvagnen utanför affären för att sen gå in och handla. Det skulle nog inte så många göra!!
Så ett stort tack för att du hjälpte mig, verkligen super gulligt!!

Fem +++++ till hundcafé!!

Idag bar det av till den stora huvudstaden för att träffa Lotta. Det blev första gången för Nova att åka tåg, buss, pendel och tunnelabana idag. Vi tog allt på en gång ;) Hon var verkligen super duktig vår lilla tjej.Det bar av till ett hundcafé vid karlaplan. Hade inge aning om att det fanns såna. Vilken lycka. Där fanns det super goa hundar som Nova tyckte mycket om. Denna lilla dam (tror det var en tik) var ungefär lika gammal som Nova.Det var verkligen super coolt tycker jag, det fanns fika för hundarna och även förr oss människor. ;) Matte hade dock med sig egen mat till Nova, men jag köpte färskfoder Bravo som vår uppfödare tipsade. Vattenskålar stod lite här och var och hundarna fick springa fritt om de ville :-) Och även super trevlig personal.
Annars är man ju inte välkommen överallt när man har hund.Denna stiliga man blev tok kär i Nova, han älskade tydligen valpar och skulle tvätta och ha sig med Nova. Hihi, Nova blev ganska kladdig men hon tyckte det var jätte mysigt.

Efter det mysiga fiket så tog vi en liten promenad innan vi skulle skilja oss åt nere i tunnelbanan.Mys mys mys!!!!!!!!!!!!Efter träffen med Lotta så skulle vi åka till husses jobb, då blev det pendel tåg och sedan buss. Vilket Nova klarade galant även det.
Lite kul hur mkt kontakt man får med människor när man har en liten valp, inte direkt så att man kanske vill ha det alla ggr. Men man ställer väll upp och va lite social, hundtricket fungerar verkligen. ;)

Önskar det fanns fler hundcafér, typ där man bor. Kanske ska öppna ett själv ;) Hihi, om man ändå hade dom pengarna. När vi kom hem gick vi in i favvobutiken Zoo!! Köpte balsam, ny och mkt bättre kloklippare (har redan testat den), blodstopp om det skulle behövas och en liten borste för korthåriga hundar.

Nova & buren

Vi har ju köpt en bur till Nova, för att lättare lära henne att vara ensam hemma och även för att lättare bli rumsren.Här sov Nova hela natten. Skönt! Då får matte mer plats i sängen ;)Köpte även ett bauta stort ben som Nova tycker mycket om.


Kanske var lite väl stort..... ;)Idag var det sista kursdagen! Snyft, vi kommer sakna den, fast vi träffar ju fortfarande kursledarna på dagiset :-)
Vi fick prova spår, det var jätte kul!! :-)

Tre som sov hela natten!

Oj vilken härlig natt, vi alla tre sov i sängen hela natten utan någon kisspaus eller bus eller någon störning alls. Och vad var nyckeln till detta då??

JO, matte och Nova gick hem från dagis igår tillsammans med Silwer och hennes matte.
I måndags provade jag att gå med Nova och resultatet blev att vi åkte buss för första gången istället, hihi! Hon vägrade att gå och bara hoppade upp på mig hela tiden och sen satte hon sig med ryggen mot mig! Hon är envis denna lilla dam. Efter några telefon samtal så var det bara så enkelt att antingen skulle vi fortsätta att gå vilket var näst intill omöjligt, eller åka buss. Att gå till dagiset tog för mig ca 40 minter så med Nova, jaaa ni kan ju bara tänka er.

Det blev buss. Det gick faktiskt alldeles utmärkt. :-) Och bussen stannade nästa utanför dörren, härligt.

Men igår då så gick vi ju iaf, hehe, Nova och Silwer ville mest bara busa så Sandra och Carro sa väl mest bara fy och nej och tryckte ner i marken osv. Men emellan åt gick det väldigt fint. Men annars var det Nova eller Silwer omvartannat som började buset. Phju, promenaden tog 1 ½ timme innan vi var hemma. Phju, både matte och Nova var trötta. Och det resulterade i att hon sov heeellllaaaaa natten :-D NAJS!!!

Detta kommer vi endast göra en gång i veckan tills hon blir lite större. Hon är ju fortfarande en bebis på 17 veckor (tror jag, börjar tappa räkningen, hihi)

Imorgon är det sista kurs dagen, och vi har knappt hunnit träna någonting. Oj oj oj. Får be husse träna när de kommer hem.


Kurs dagar på Rms!


Vi började med teori i samma sal som dagishundarna sitter i på vardagarna! Fick små fika raster och bensträckare eller som Rose säger Hopp & Lek ;)Sen var det varavat med praktik. Här lär vi Nova att sitta, hon kan sitta men inte alltid ute i lera och lite slask.
Fast vi började med en helt annan övning som vi tyvärr inte har någon bild på. Jag satt på ett liggunderlag med Nova liggandes på rygg mellan mina ben. Så skulle hon ligga en bra stund. Det var lite jobbigt för henne ibland och hon försökte smita ifrån, när hon låg som hon skulle så smekte jag henne över magen.  En övning där Nova lär sig lita på mig (som i det fallet gjorde övningen). Tror vi höll på med den övningen mellan 20 - 30 minuter.
Sen ska Nova sitt kvar, Stanna. Det gick överraskande bra. :-)Sen kom kursledaren Rose och skulle retas, hon kastade en leksak som Nova skulle bli sugen på och varje gång man såg att Nova var på väg mot bollen skulle man säga NEJ! :-) Det gick superbra!! Men intresserad var hon för bollen.En annan övning var STANNA! Där skulle Nova sitta kvar och stanna medan i detta fall husse går ifrån henne. Det tar några ggr, men Nova är så liten och lättlärd så det gick utmärkt.Här sitter alla nio hundar så fint så. Lite kul då man inte tänker på att de andra hundarna normalt skulle vara störande objekt när man tränar, så det i sig att det fanns åtta andra hundar runt omkring var ju också träning.Här gick husse ett varv runt Nova och hon skulle sitta kvar vilket hon även gjorde, duktig flicka!

Husse busar med hennes leksak och Nova sitter kvar, Bra tjejen!Sen kom den svåra biten. Nova skulle ligga ner. Det var geggigt och kallt och Nova ville oftast inte ligga ner, men här kommer bevis på att hon faktiskt gjorde det några ggr.

Rose kom och hjälpte till när Nova inte ville lyda. Rose är verkligen en ledare och har auktoritet.

Nova ligger i passiv underkastelse.Efter dagens slut så fick Nova och Silwer bekanta sig lite med varandra :-)

Super bra kurs! Skulle vilja gå på någon sorts fortsättning snart! Men vi ska följa upp det vi lärt oss, skriva ner i kalendern vilka dagar vi ska träna så det inte faller bort. Och ligg övningen där hon ska ligga mellan våra ben för att få förtroende och tillit till oss ska vi göra varje kväll! Vi gjorde det samma kväll då det var läxa och hon somna mellan mattes ben på 3 minuter och snarkade högt, hihi!

Kurs dag 2 så var husse sjuk, så det blev inga bilder. Förhopnningsvis så fastnade vi på några som Silwers matte tog! På dag 2 fortsatte vi samma övningar fast ribban höjdes. Vi klippte även klor och provade inkallningsövning! :-)

Den stora praktiken

Denna helg är det den stora praktik helgen!!!!!
Det är då matte och husse kommer att sättas på plats tror jag ;) Jag håller på att ladda kameran så förhoppningsvis kommer det lite bilder därifrån.

Igår hade Nova fått nå spel, antingen var hon över trött eller över bus. Det var skit svårt att vinna över henne iaf! Idag  än så länge är hon väldigt lugn, hon brukar hålla på att göra allt man inte får på morgonen, men denna sover hon eller iaktar mig.

Har fått veta på dagis ännu en gång att Nova till och med ärmkt smartare än dom tror, hon manipulerar folk och får ofta som hon vill! Det blir nog mkt jobb med tjejen ;) Hon vet att hon är världens sötaste och utnyttjar det totalt!

Har fått information angående 2 utställningar av vår uppfödare, ska kika ifall Johanna vill träna lite med oss inför dom, hoppas vi kan vara med på båda!!!

Söndag kväll inte alltid sköna kvällar.

Söndag kväll! Inte alltid roliga sköna kvällar, utan oftast en kväll med en massa måsten t.ex. förbereda saker inför morgon dagen, som ikväll ta fram Novas nya mat, en ny filt (man måste alltid ta hem filten på fredagar för att tvätta för att minska smittorisken bland hundarna). Duscha för att minimera antal saker man ska hinna med på en stressig måndag morgon.

I dag har Nova varit med husse på jobbet! Hon har legat i ett hörn bakom kassan och charmat kunder och personal :-)
Skönt att det fungerade, vi vill inte att hon ska ligga hemma själv än när vi jobbar helg.

Ville bara visa att en sån här skylt har vi utanför vår dörr ;) Hehe, skrämma iväg tjuvarna!Och en sån här bur har vi vunnit på tradera, ska bara få den skickad till oss, verkar ta lite tid.Nu ska vi ut på kvälls promenad. :-)

Jag är så stolt!!!

Jag kastade mig över datorn när detta underbara har hänt. Måste blogga blogga blogga om att min hund äntligen är en hund. Hon kastar sig över maten idag. Varför?? Ska jag snart berätta. :-)

Nova har nu varit på sitt dagis i en vecka. Hon verkar ha kommit in i det mycket bra :-) Samtidigt har matte och husse börjat på kurs på dagiset. Husse har dock varit sjuk så matte får lära honom allt hon har lärt sig hittills. :-DIaf, Nova har inte ätit så bra denna vecka. Hon äter med god aptit vid frukost. På dagis åt hon inte så bra, till middag åt hon typ inget alls nästan. Inte så bra när vår Nova redan är smal som en sticka. (HAHA förresten blev hon kallad för räkan när hon kom till dagiset idag).
Så matte pratade med ena ägaren till hunddagiset och fick reda på att Nova inte gillar sin mat. Jag stod som ett frågetecken!?!??!?!?!? Ahh ok. Kunde inte jag ha listat ut det själv? Men jag tänkte att eftersom hon var van vid fodret så skulle jag fortsätta. Men ifall jag hade ringt min gulliga uppfödare så hade jag säkert fått samma svar att jag skulle testa och byta ut fodret.Så varför jag dels hade en förskräckt blick var för att vi ganska nyligen hade köpt hem en 15 kg säck, och matte och husse är inte gjorda av pengar. Men jag blev tipsad om att ringa dit jag hade handlat och fråga ifall jag hade garanti. Åhh det hade jag :-) Weeiiiii. Så jag åkte ner i dag och bytte säck, så underbart. Nu var ju bara kruxet att hon skulle gilla sin nya mat. Åhhh det var ju inga problem med det. Våran lilla kräsna prinsessa kastade sig över maten och på tre minuter var allt uppätet :-) Blev så glad att jag fick tårar i ögonen :-) Behöver inte ens hålla på att blanda i fil eller peta i maten!


(Nova vet redan var maten finns, det luktar ljuvligt genom dörren tycker hon, här ser ni även våra ny inköpta galler)

Det ända minuset var att det var jättesvårt att utläsa hur mkt mat hon skulle ha. Super svår tabell på förpackningen. Ëfter samtal till min bästa vän, sen hennes kille och sen till Zoo affären fick jag reda på hur mkt hon skulle få :-) Super! zooaffären i vår by är verkligen serviceminded, meee like!!
Nova vill ha mera mat! Vänta till frukost vännen ;)

Nova är size 0

Idag var det första dagis dagen!!! Åhh matte är så larvig att hon hade gråten i halsen när vi lämnade snuttan!! Våran ögonsten! Vi betalade, lämnade mat och satte in Nova i buren. Första veckan ska hon sitta själv, så vi ska ta med en leksak imorgon som hon får ha! :-)

Hämtningen skötte matte själv. Nova blev sååååå glad! :-) Skönt att hon kände igen mig, hihi! Hon skulle egentligen sitta ner när man går in i buren. Men det gick ju inte hon hoppade upp och ner, så matte fick gå in hade med sig godis (dagis-godis) och fick ner henne och satte på kopplet. Sen gick vi ut till receptionen och pratade lite.
Det hade gått bra på första dagen. Jag vet inte vad hon gjorde d¨å jag glömde fråga, hihi. Ville bara komma hem med sötnosen och gosa. Men de tyckte hon var mager och frågade ifall vi hade avmaskat, vilket vi har gjort. Men hon var ju inte så glad i mat i början, och nu när det är något nytt kanske hon krånglar igen med maten. Hon var inte så hungrig nu när vi kom hem så ska försöka med mat senare igen :-)

Just nu ligger snuttis och tuggar på sitt favvo ben, vi åkte till Zoo direkt efter dagiset för att köpa på några ben åt henne.

Nu ska matte försöka laga lite mat!


Full rulle för Nova

Idag har Nova haft en tuff dag! Tuff på det sättet att hon är helt slut då hon har träffat många nya människor och hundar :-) Bra miljö träning vill säga!

Det började med att vi träffade en rottis på vår kiss runda idag. Han var super stoooor. En kille på tre år som tyckte Nova var jättesöt och ville leka med henne. Nova var inte nå vidare imponerad och tyckte att han var lite för glad. Men matte tyckte det var kul och stå och prata med dem. Kanske Nova gillar killen när hon blir större ;)Sen skulle vi på ett 1 års kalas, till Novas "kusin", fast hon är människa ;) Där träffade vi mattes bröder med flickvänner och barn. Matte hade tagit med Novas hus och lite ben och godis. Men Nova ville inte ligga i huset utan fick nys om en skön soffa hon ville hoppa upp i. Som tur var fick hon det :-) Inte alls bortskämd! Där låg hon mest hela tiden.Det fanns en busig hund där oxå, Bella heter hon. Nova tyckte hon var stor och busig men de luktade fint på varann, när matte tyckte Bella var för på så drog vi bort henne. Lyckades fånga en bild där båda såg helt crazy ut, hehe.Här är mattes brorsor..Innan vi åkte till Vallentuna så passade vi på att åka förbi Täby Kyrkby och hälsa på Johanna.
Johanna har även två hundar, men de fick vara bakom lås och bom ;)
Nova var en tuffing och tinade upp fort hos Johanna, gick och nosa på Macho genom buren och pussa och lekte lite med Johanna. Hon ville inte åka därifrån, utan satt vid Johannas sida när matte stod och kallade på henne vid dörren. Hihi, vilken bus tjej eller BusaNova som farfar Hasse säger.

Imorgon är det första dagen på dagis. Matte är nog mest nervös, hehe vet inte varför. Men det kommer gå bra. Tror det är mest för hon är så blyg i början med nya hundar och människor. Hundarna måste vara lugna och vara ointresserade av henne för att Nova ska vilja fatta tycke för dom. Men det matte får tänka på är att de som jobbar där jobbar med hundar varje dag och vet nog hur de ska hantera henne.
Så ikväll blir det badning med special schampo för ohyra och även lite kloklippning, så vi slipper skämmas imorgon. ;)

Rottweiler!

En kvinna kommer gående mot oss och ler:

Kvinna: Vad är det för ras? Är det en...

Matte: Rottweiler! Säger matte och ler.

Kvinna: Jaha, säger kvinnan frågande.  Vad söta dom är som valp.

Och så går kvinnan därifrån!Man kan ju inte klandra henne, hon är ju rätt så söt ;) Kommer hon även vara som vuxen.

Matte kan ju inte prata nog om hur fort Nova växer, helt galet! Nova har upptäckt att hon kan göra så här:
Kika ut på allmänheten.

Första gången hon hoppade upp på samma sätt var för att ta ner Mattes blomma. Och för att sen äta upp jorden som var på golvet. Hmmmmm...

I helgen har både matte och husse jobbat, så fafa har varit hundvakt. Tiden som vi alla var med varandra umgicks vi så här:

Springa till matte...framme...springa tillbaka till husse...


Åhh tebax... hehe!

Vi är fortfarande helt lyriska över att vi har våran Nova hos oss, hon är den bästa!Nova sitter verkligen PÅ rumpan, hihi!


RSS 2.0