Nej nej. :-)

Jag raderar alltså inte bloggen, nej nej, mitt lilla skötebarn. ;-)

Jag raderade ett långt inlägg som jag senare kände att jag inte orkade få kommentarer på. :-)

Men snart kommer mera inlägg.. =)

Så är det med det.

Raderar.............................


I väntan på nå äckligt.

Åhh vad vi har väntat på avföringen. Hihi.... finns ju roligare saker att vänta på. Men vi ville se om hon fortfarande var dålig eller inte.
Kom inget på ett helt dygn, så hon tömde sig nog helt på dagis. Men nu ikväll kom det en liten klutt som såg rätt så fin ut :-)

Får se hur morgondagen ser ut. Men hon blir hemma imorgon ändå. Skönt att mysa med husse. :-)

Kurs imorgon igen. Denna vecka kan jag inte vara stolt och säga att jag tränat mkt, men mer än förra iaf. =) Men inte mkt!!! Skärpning nu. Ledig i helgen oxå, det är bra, men hela lördagen går åt att flytta åt mattes bäsa kompis.
Nu väntar zzzäääännggeenn.... znark! ZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz.................

Röjj röjj.

Ikväll är det röjj kväll här hemma. Märks inte att Nova inte ätit på en och en halv dag. Här är det fasta som gäller då hon är lite dålig i magen.
Imorgon ska Nova vara hemma med husse och ha myyys dag :-D



Booollleeennn!!



Nova BUS!



Röjj Röjj!

Ikväll så tränade Nova tillsammans med kompis Silwer. Det var kul och bra med störning. Jimmy tyckte att matte skulle prova släppa kopplet när vi skulle fot-träna och det gick mkt bättre. Så kopplet släpade i marken medans vi tränade, gick super bra :-D

Hoppas på fler träningstillfällen tillsammans. Var skoj och man kan ge varandra feedback. :-D Tack Jimmy och Carro för en mysig kväll.

Vi går mot rätt väg.

Nu känns det mkt bättre. Känns som jag kommer att få dom rätta verktygen för att jobba bra med Nova. Har fått mkt och bra hjälp idag av kursledarna. Vi ska ta oss till målet, tillsammans. Vi behöver jobba på kommunikationen. Och jag ska hålla alla mina.. ja vad det nu är...känsloballonger i styr. Jag ska vara bestämd och konsekvent. Mena det jag säger och om hon inte lyder så blir det utvecklingssamtal ;)

När jag nu kom hem från kursen så ville jag fixa Novas öron och våteksem på en gång. Jag satte mig på golvet med mina saker, oftas rusar Nova iväg då hon vet vad som vankas. MEN ikväll... då ni... då kröp hon in mellan mina ben och la sig självmant. Då njöt jag. Sen hade vi en liten gos stund, nova på rygg och hon fick smek på magen. Nästan att hon somna, fast hon hade inte riktigt den tilliten så hon kom på sig själv flera ggr med att vakna till igen. =)

Nu väntas sängen och imorgon så väntar nya äventyr.
Ps. Vi passar på att Gratulera mattes bästavän Carro idag som fyller år =) Puss min bästa vän :-*


snart onsdag igen.

Imorgon är det hundkurs igen. Jag har varit så dålig denna vecka med att träna. Har nästan inte tränat någonting. Lite ångest och stressad över det, men jag försöker att ta nya tag nästa vecka istället =)
Behövde verkligen en vilovecka och den var skönt.

Idag har dagis hjälpt oss att raka Novas nacke. Vi upptäckte att hon hade våteksem även där. Så vi tackar dagis för hjälpen idag =)


Rena rama julafton!

Idag har vi varit hos Novas farmor och farfar på middag =) Vi fick inte bara god mat utan Nova fick även presenter. De hittade en extra regnkappa som Nova kan ha och sen en egen väska som Nova kan bära på utflykter. När man blir stor måste man även hjälpa till lite i hushållet som t.ex. att bära sina egna saker =) De hade även en smörja som vi kan använda på Novas tassar, har sett lite små sprickor som vi ska smörja in.



Novas snygga regnkappa med hög krage och reflex =)



Novas egna ryggsäck, även den i den läckra färgen röd =)



Evita och farfar myser i soffan efter middagen och fikat. Vi fick god äppelkaka med vanlijvisp. Båda hundarna fick slicka av en varsin tallrik med lite gotti gott på ;-)

Efter mkt bus och stoj sover nu Nova gott i sin fåtölj. Tack fafa för alla presenterna.

Träffa syster yster.

Idag begav sig Nova och matte till grimsta för att träffa Novas syster. Det tog sin lilla tid att ta sig dit då gps:n inte riktigt hängde med hela vägen. Stackars Aquena och Izabelle som var ute i regnet och mötte upp oss, de var ganska blöta. Men om allt hade gått som det planerat enligt gps hade restiden varit 35 minuter. Det är inte så illa =) Otroligt kort tid, jag hade trott typ en och en halvtimme ;)



Leker på ängen. Kul att leken var lugn och fin, de jagade varann och Nova kom aldrig ifatt sin syster. Hon var otroligt snabb =)



Var länge sedan Nova fick busa med annan hund, matte orkar inte riktigt springa så här mkt ;)



Snygga tjejer!



Vi gick en promenad och mös och pratade. Var kul och träffas och hoppas på fler ggr =)

Testade att ha Nova lös, inkallning med störning är inte vår starka sida. När Aqi var kopplad gick det faktiskt ganska bra att ha henne lös. Jag vågar prova när jag har duktiga hundägare med mig.

Nu ska det bli ompysselstund. Klippa klor och fila, har köpt en binda som jag ska linda fast strumpan med ikväll. Så hon inte kliar med klorna. Har fått tipset av Izabelle att ha bomull mellan tårna för att inte det ska bli fuktigt mellan tårna. Sen ska det bli pyssel med öra och kinder samt äta delikat korv med en gömd tablett i =)

Kontrollbehov.

Matte fixar och donar med Novas medeciner och salvor som ska tas.
Nu har jag gjort upp ett schema som vi ska följa så vi inte missar någon gång. Harkel, såg precis stavningen. Men äsch da.



Sen en i närbild ;)



Jag har ju ett ganska stort kontrollbehov som kanske inte alltid är bra, men detta tycker jag nog är mkt bra utfört av mig =) Nova gillar det iaf.

Sen provade jag att sätta på Nova ett par strumpor, hon har redan börjat klia lite...
Men de åkte av så jag måste åka och köpa en elastisk binda som vi kan använda oss av senare oxå. Hon var ganska söt dock, fast de åkte av fort ;) Nova tycker att man ska leka med dom inte ha dom på sig ;) Funderar på hur vi ska göra i natt med kliandet. Hmmm någon som har en idé??




Varning för bilderna!


Nova har varit hos veterinären idag. Hon fick stöd av matte och farmor och farfar satt i bilen och väntade.

Diagnosen blev öroninflammation :/ Och våteksem och är sönderkliade. :( Inget som smittar som tur är =)
Så här snygg blev hon efter veterinärens vård...







Besöket var nyttigt för Nova, hon tyckte först att veterinären var lite läskig. Men det gick fort över. Upp på britsen var inte heller några problem. Sen grävde de lite i öronen och rakade på kinderna. Personalen var jätte trevliga och Nova kände sig relativ trygg. =) Hon var iaf super duktig för att vara Nova.



All denna medicin ska hon behandlas med/äta.

Det är lätt att göra av med drygt 2000 :- på en timme. Ringde agria för att kika vår försäkring och guuu vad skönt att man tecknade en dyr och bra försäkring. Vi kommer få tillbaka en del, har veterinär sjukvård plus paket och medicin. Så det är asbra. Men vi ska tillbaka dit om 2 veckor så vi väntar med att skicka in allt tills vi har alla kvittona.

Nu är det mys som står på tapeten. Imorgon ska vi förhoppningsvis träffa Novas syster.

Vet besök imorgon.

Imorgon ska Nova till veterinären. Dagis upptäckte att hon hade knas i ena örat. Det hade hon även i somras, men då skötte vi om det själva. Men denna gång tyckte vår uppmärksamma dagis personal att vi skulle åka till veterinären. Så vi fick en tid imorgon halv fyra.
-Schhyyy säg inte till Nova.

Hoppas det går bra, är inte orolig för vad det är, utan om hon kommer acceptera att veterinären är där och pillar. Jag får väll följa med?? Hoppas mina nerver håller sig i innanför kroppen iaf. =) Ska försöka hålla mig lugn och sansad, så hon känner sig trygg. Hoppas det inte kostar skjortan heller. Men vi får lite rabatt iaf =) Yeah!


Liten cykeltur.

Idag testade jag att cykla och hämta Nova, så vi cyklade lite försiktigt hem oxå. Längtar till våren/sommaren då vi kan cykla mera. Går såååå mkt snabbare. Måste fixa till cykeln lite så den blir bättre bara.

Nu är det mys dags, eller sov dags om Novisen bestämmer.


Ingen bra dag,

Tårarna rinner. Jag är inte i form. Orkar inte mera idag. Kanske bara är trött. Nova sover som en stock iaf. Det är ju skönt. Har så mycket som vi fortfarande ska sätta. Ska kämpa på. Nu sova och vakna till en bättre dag.

Vov!

Snö kaos!

Husse väckte oss idag och berättade att det snöade ute. Ahh visst eller hur tänkte jag. Men han stod på sig. Vi gick upp och kikade...



Jag trodde det skulle vara vitt på hustaken och lite snö på marken. Hihi, men så var det ju inte.

Men nu när jag gick upp så är det helt plöstligt snö kaos.



Men det är tråkig blötsnö. Ska bli kul när Nova får skutta omkring och härja i snön. Förra året tyckte hon det var jättemysigt att borra in nosen i snön. =)


En riktigt trött hund efter en lång dag!

Nova ligger däckad någonstans i lägenheten. Hon är helt slut. Så vad har vi gjort idag då? Jo, matte och Nova har hälsat på min vän Johanna på hennes jobb. Hon jobbar på ett hunddagis. Men inte på Novas dagis, utan i en annan kommun.



Det var kul och se deras lokaler och gå med på rundorna.

Sen visade jag och Nova vad vi lärt oss =) Hon tyckte vi var duktig som lärt oss på så kort tid. Det är ju inte perfekt. Det kommer det nog inte bli på länge. Men vi är på god väg att vi ens går kursen =) Hihi.

Johanna tog lite bilder medans vi visade upp, se så fina vi är =)



Inkallningen.



Fot



Gå Fot.

Asså jag tycker vi är asgrymma som har kommit till den här nivån efter två veckor. Väldigt imponerad faktiskt! Hihi! Goooo girls!!

Vi hälsade även på Husse på jobbet eftersom vi ändå var i närheten och Nova blev riktigt glad. Perfekt avslutning på en perfekt dag.

Tack Johanna för att vi fick våldgästa dig på ditt jobb. Vi hade en mysig dag tillsammans =) :-*


Mommi jag pratar med dig!!

Mommi jag pratar med dig säger Nova.

-Åhh ja visst ja, (vet precis vad hon vill ha)

Vattnet är slut. Och mkt riktigt så var det så. Tänk vad man kan förstå sin hund =)



Oj, vem är det som ligger i sängen??!

Oftast får inte Nova ligga i sängen, ibland händer det undantag. Fast hon myser bara lite och hoppar ner i sin bur iaf. Det är alltid matte som bestämmer om Nova får ligga i sängen. För husse får hon alltid =)

Igår hittade jag henne så här.



Hon hade klamrat sig fast vid husse. Haha.



Myyys!



Hon låg så här jättelänge. Hihi. Tycker inte det ser så skönt ut!



Kika på film gjorde vi oxå =)

Besviken efter träningen, nu nya tag!!

Har inte bloggat sen senaste träningen för jag tyckte den gick riktigt dålig. Jag var sur och besviken på mig själv.
Nova kunde inte sitta hon kunde inte ligga.... HALLÅ... detta har du kunnat sen barnsben!!!!! GAH!

Igår hade vi en vilopaus. Matte var hemma hos en kompis. Men idag har vi gått ut och tränat i 45 minuter.
Fot gick super bra, behövde inte ens visa med armen. Men ibland så stod hon som ett frågetecken. Men hon var extremt duktig iaf. Gick lite fot. Max tre steg. Märkte att så fort jag inte hade godis i handen så kikade hon bort. Ska försöka varva berömmelsen mer, godis, bara rösten, och klapp. Så inte hon gör ALLT bara för godis. ;)

Imorse spydde Nova på morgon kissrundan. Bara gult (som jag förstod efter google att det var galla). Sen när jag kom upp hittade vi mera gulspya med lite lite mat rester i (på vår vita matta ;) Men läste mig till att hundar kan spy ifall de har tomma magar. Det verkade som Novas var tooooom! =/ Så hon fick mat så vi kunde fylla på i magen =) Och nu har hon även korv och köttbullar som åker runt i hennes söta lilla mage =)  

Hon verkar rätt trött nu efter mkt fot övningar. Imorgon ska vi fortsätta träna fot utan visning av hand och mera gå fot och svänga höger fot. Sen när det sitter ska hon få svänga vänster fot. Hihi..

Det går ju inte så bra att fotografera själv när man tränar fot så här får ni istället en bild när Nova lekar med sin favvo boll!


Mys Tisdag.

Mys stund hemma innan matte ska gå och jobba. Det är drygt och tungt. Har varit hemma och varit ledig i tre och en halv dag nu. Jag har ju så lyxigt varannan vecka, och det är alltid lika tungt efter ledigheten att göra sig iordning och sticka iväg till jobbet. Men när man väl är där går det ju som på räls =)

Nova är mycket mycket bättre i magen. Det var bara igår en gång som det var lite knasigt. =) Men hon är hemma idag försäkerhets skull från dagis. Hon ska mysa med papi och de ska spela fotboll idag. =) Hihi!

När jag kommer hem måste jag ta mig i kragen och gå ner och träna iaf en halvtimme. Imorgon är det kurs igen och vi har ju faktiskt haft läxa =) Så lite framsteg måste vi ha gjort. Slutar sju ikväll så jag kommer ju vara lagom trött, men om jag går ner på en gång så borde det funka =)




Stenhård träning!

Idag har vi fått mkt gjort. Städat, gick bra, tvätta, gick mindre bra då våran tvättmaskin är skit dålig (ibland), den vita tvätten blir smutsigare än vad den var innan vi la i den. *Morr*
Sen har vi ju oxå tränat =)

Jag och Nova gick ner till den gamla tennisbanan som är inhängnad, mkt skönt då jag faktiskt kan ha henne lös (trodde jag ;)

Vi tränade inkallning:


Sen ska hon sitta så här när hon kommer fram:



Mkt tjus Nova!! Åhh korv vill hon ha oxå ;)

Sen tränade vi mkt Fot. Alltså att hon ska sätta sig i positionen fot. Det går bra om jag fortfarande visar med handen. Men jag är så ivrig att det ska fungera även om jag bara säger fot. Men det gör det ju fortfarande inte. Så jag får väl tjöta på med armen oxå tillsvidare. Vi lär ju få lära oss på kursen sen när den ska bort. =)

Sen Var Nova lite för busig, hon snodde en leksak som det var tänkt att hon och jag skulle leka med som paus från allt slit. Så hon sprang runt och runt och runt och ignorerade mig totalt när jag försökte kalla in henne.
Så inkallning med störning fungerar dock inte. Jag kan ju inte jaga henne, inte gå ifrån henne (hon bryr sig inte, hon har ju sin kära boll) inte sätta mig och gräva i marken. Hmm.. där har vi ett stort problem. 
Så då fick Nova straff ligga ner och inte göra någonting i fem minuter =) (när jag väl fick tag i henne). Visst ser hon lite ångerfull ut?? Grejjen är att hon gjorde så en andra gång oxå. =/




Sen tränade vi att hon skulle sitta/ligga kvar medans jag gick ett varv runt planen. Fungerade utmärkt. =)

Sen varvade vi lite av varje, Fot, inkallning, stanna.

Mkt härlig träningstimme hade vi =)

See YA!


Härliga måndag.

Nova var lite knasig i magen idag på morgonen. Nu sitter vi i soffan och myser och lyssnar på hennes mage som låter lite. Hihi. Hoppas hon inte är magsjuk bara.

Husse är nyfixad i munnen av tandläkaren och ligger och vilar i sovrummet.

Detta vill matte hinna med idag:

Städa
Tvätta
Träna Nova

Tror vi börjar med städningen. Nova får ligga och sova vidare så hon orkar med mitt bossande sen ;)

Bus hemma hos Molle.

Nova lekte med Molle häromdagen. Som vanligt glömde jag kameran och fick fota med min usla kameramobil. De hade väldigt roligt iaf =)




Massa bus.




Lite pussar ;)




Nova fick sitt öra tvättat.



Sen får vi se om det blir lite blandis valpar senare ;) Hihi, nää då så illa var det inte. Men Molle hade gärna myst till det lite.

Överraskning!!!

Idag överraskde Husse mig och Nova med att stanna hemma från jobbet. (Han hade fått ledigt av bossen)
Så vi åkte till Vaxholm för att fika =) Myyys!





Nova fick sova i bilen medans vi gottade oss, sen strosade vi runt tillsammans innan regnet kom och förstörde allt.



Imorgon ska husse opereras i munnen så vi tjejer ska ta hand om honom när han kommer hem och är alldeles groggy.
Nu är det filmtajm i soffan. See YA!

Träffa släktingarna på två ben =)

Idag ska Nova hälsa på släkt. Först ska mommi och Nova till morfar och fika lite =) Mkt mysigt. Får se om den där lilla skithunden är där oxå ;)

Molle = Skithund (Novas uttryck) Molle = Myspys (Mommis uttryck)



Sen kommer farfar och farmor och hämtar Nova mitt på dagen. För jag ska iväg och träffa en sötnos till vän. Dom kommer rätt tidigt så jag hinner åka in tidigare än jag tänkt mig, weeiii =)


Passa er för Nova, hon smider elaka planer.

Tredje dagen i rad matte hämtade Nova från dagis. Phju! Nu har vi kastat oss ner i soffan (Nova på golvet) och vilar. Sååå trööööttaaaa! Har precis bestämt oss för ingen träning idag utan vi kör stenhårt imorgon på dagen.

Idag hade Nova gjort en fälla för mig när jag hämtade henne. Hon satt utomhus i sin lilla gård. Jag går in och ramlar ner på knä. Hon har grävt en gropp som jag faller rak ner i. Ok, den är ju inte en meter djup eller så. Men tillräckligt djup för att stuka foten i. Ojojoj vad arg jag blev då. Kastade ner Nova i backen och skällde på henne. Dels för att hon även skulle hoppa på mig medans jag låg ner. Sen fick jag rätt ont i knäna då det är grusigt/stenigt där inne.

Så roligt har vi haft det idag ;)

I centrum så passade jag på att ta med min cykel oxå. Nova måste ju vänja sig lite vid den. Och det gick överförväntan att gå med både henne och cykeln =) Så snart kanske jag kan cykla till dagiset och sen gå hem =) Yeaaah!


Tröttis Nova!

Jag och Nova var dödströtta igår efter kursen =) Men det var riktigt roligt!
Bra gick det också, så nu måste vi träna träna träna varje dag då vi fick allt i hemläxa.

* Titta
* Stanna kvar
* Kom
* Fot

Fot gick mycket bättre än vad jag trodde. Hoppas vi inte hade nybörjar tur ;) Det blir hårdträning bar så att det sitter som en smäck.

Tränade lite idag medans jag lagade mat. Gick ok. Ska köra några repetioner till på fot innan vi går och lägger oss. =)

Så här trött var Nova igår när vi kom hem, jag la henne där, hoppa in i duschen och hon låg kvar när jag kom ut. Tror det mest var av trötthet.


RSS 2.0