Österskärsbadet

Igår åkte vi till Österskärs badet för Novas första bad tur! Där mötte vi även upp Carro & Jimmy och Silwer. =)Nova hittade en leksak som snabbt blev favorit. =)Spanar efter folk, för tydligen äger vi denna strand nu och de som inte Nova vill ska passera, passerar inte ;)Det här blev nog tyvärr den ända bilden som bevis att både Husse och Nova var i vattnet ;) Men halva hon var i, sen kom de inte längre, husses byxor blev böta och lite läskigt tyckte Nova allt att de var, inga simtag blev det då hon har sina spinkiga modell ben. ;)
Silwer ny badad, han fick ta små simtag, eller ska jag säga skutt ;) Så sött. Han var alldeles sandig och mumsade på kol sen så han fick ta en till simtur innan bildfärden hem.Vi var oxå där.... ;)Sen blev det dags för lite fika  =)

Nu har Nova iaf bekantat sig lite med vattnet, så ifall hon ramlar ifrån båten så vet hon vad som väntar ;) hehe!

Rottweilermaffian!

Delar av rottweilermaffian!Jag snodde denna bild från hunddagisets blogg (www.rmshundcenter.se)

Hanna, Gus och Nova.

Haha, gud vad jag skrattade när jag såg denna bild. Hahahahaha, Nova ser så grym ut, hihi.Fattas bara ciggaren i mungipan ;-)

Gäster & Mr S

Igår hade vi gäster, det var myyyyys. Nova fick leka med sin kompis Silwer oxå, de var helt överlyckliga. Silwer hittade hit själv fast han aldrig varit här :-) Duktig Mr S!!

Nova vet inte riktigt när det får vara nog utan Silwer fick säga till henne några ggr, hehe.

Nu kommer det gulligaste, eller asså, ja vet väl inte om de flesta tycker det är gulligt, men kanske vi som har hundar på dagis tycker det iaf. När vi var ute för och rasta de små raketerna så satte sig Silwer först och kissa och då sätter sig Nova ner, och väntar snällt på honom. VA!!!! Va inte det GULLIGT!!! Jag och Carro vart ganska paffa, det är ju så dom gör på dagis. När en hund vill kissa stannar hela flocken och väntar på den hunden. Hihi, Super sött!! :-D Men detta var första gången hon gjorde det med oss.

Efter maten fikade vi på balkongen med filtar och kaffe, då la sig de små  liven ner och tuggade på ett varsitt ben. Phju, lite vila!!! =)

Som vanligt glömde vi ju att ta bilder =( Jag vet... Jag är dålig ;) Next time!

Saknar min bebi hund.

Varför valde jag att vara hemma själv idag? Jag trodde jag skulle tycka det var skönt att vara ensam lite, men har lite abstinens av min bebi hund. Har ju faktiskt umgåtts med henne hela hela helgen. Åhh hon är underbar!!! Får väl passa på att fixa lite här hemma.

Skavlöten 17/5

Matte var lite jobbigt denna helg för hon väckte Nova tidigt idag igen för att åka på utställning =) Hon var inte riktigt sugen på att gå upp! Men jag lockade med att hon skulle få mer köttbullar och träffa syster och mormor!!

Resan till Skavlöten var en historia för sig ;) Httade inte riktigt dit först, hamnade mitt i skogen, hehe!

När vi kom dit träffade vi mormor först, Nova, dum som hon är, var lite försiktig först när vi träffade mormor. Hon könde att doften var bekant men kunde inte riktigt placera. Sen så gick det upp ett litet ljus i sessans huvud och kom ihåg pusskalasen de brukade ha så det hans med massa sånt också!

Vi var två rottisar idag också som skulle ställas, det var Nova och hennes syster Aqi (Aquena, stavning??)!! =)

Vi fick Hp idag också!! =) Och Bästavalp 2 =) Två rosetter!!

Kritik

Feminim tikvalp av utmärkt typ, korrekt valpbett, tilltalande huvud bra hals och rygglinje, välvinklad bak skulle önskas mer fram, bra päls m. lite mycket svärta. Ngt sluttande kors, utmärkta rörelser från alla håll. Väl visad!


Idag träffade vi massor med folk som vi kände, våra nya vänner Jenny med hennes sötnos Julia =)
Johanna kom förbi med hennes skönheter samt en vän. Sen mormor och sis såklart!!

Nova och Aquena fick känna på hur det var att slämma lite på varandra idag igen. Det var ju några veckor sedan, hihi!

Vi har haft en super helg! Men visst vänta i 11 timmar totalt och få vara i rampljuset max 10 minuter är kanske inte det roligaste, men vi hittade nya vänner och mycket trevligt sällskap, så värt var det!!

Bilder från idag kommer senare oxå. Jag tog väldigt få med min egna kamra, Jennys var roligare ;)Väntan...Ringen....Nova la sig på soffan när vi kom hem, mkt trött, ingen pose här inte ;) Hon ser mest sur ut på mig, haha.Vi var ju tvugna att ge Nova ett WallOfFame! (kallas det väll, är så trött nu) Tjus med rosetter!

Åh Novas nya kompis Julia blev Bis1'.a Båda dagarna!! Stort Grattis!!!


Gubbängen 16/5

Våran första utställningsdag var kommen. Vi åkte klockan 07:25 mot vårt mål Gubbvängsfältet, tågbiten gick bra som vanligt. Nova är jätteduktig!! Väl framme så hämtade vi ut nummerlapp och visade Novas idhandling samt vacc.papper. Vi köpte även ett program, jag tänkte det kunde vara bra att ha =) Sen gick vi och satte oss vid den ringen vi skulle vara vid. Sen kände jag mig som ett stort frågetecken. Jaha, när ska vi in.... Hur gör man... Vilken tid ska vi gå in osv.... Det började snabbt fyllas på med folk och bredvid mig satte sig en kvinna som jag vågade fråga lite. Hon var super trevlig och även hennes dotter Jenny som hjälpte oss supermkt!!

Eftersom Jenny har tävlat land och rike runt och även är instruktör kom hon som en räddande ängel från skyn, vi fick massa bra tips, massa gott godis som Nova gillade, köttbullar och korv, sen ett mycket trevligt sällskap.

Så här gick det för oss:

Vi fick HP samt blev BIR. Tävlade mot en annan Rottis valp, hane.

Kritik:

Sex mån, feminin tik, vackert uttryck, välansatta öron. Ngt rak i fronten. Bra vinklar bak, rör sig valpigt. Behöver lite mer träning.

Åhh vad glad jag blev, super nöjd av våran första kritik! Åh sen fick ju vi en lila rosett!! Hihi.

Bilder kommer senare då Jenny och hennes mamma hjälpte till att fota, dom kommer per mail =)


Packning.

Jag håller på att packa!!!

* Novas Id-handlingar samt vacc. intyg
* Filt
* Matsäck
* Mat till Nova
* Vatten
* Godis (till Nova ;)
* Halsband och koppel i olika slag
* Leksak (ifall Nova blir super uttråkad)
* Kameran

Ja så imorgon så går vi upp med tuppen! FÖR 07:25 går vårat tåg för att vi ska hinna fram i tid!! Både lördag och söndag, det var min helg det ;) Sovmorgon - Not!!

Vet inte riktigt vad det är för känslor som irrar runt i kroppen, vet ju inte riktigt vad vi har att se framemot. Hoppas våra vänner Jimmy & Carro kommer och kikar på oss imorgon slipper vi vara helt själva. Har t.o.m funderat på hur jag ska kunna gå på toa, ja Nova får väl följa med in. Haha!!!

Nu blir det rulle och sen Zooovvazaaaa...

6 mån + 1 dag.

Igår var Nova 6 månader och 1 dag OCH hon kissade inte inne en enda gång. Tjoohhooo!!! Party!!!!!!!!!!! Detta måste firas!! men, jag tror nog att det inte kommer att hålla sig. Det kommer förmodligen komma fler olyckor.

Fick tips av dagis igår att ta bort två av Novas mjölktänder. Jag satt och vickade lite på dem igår, ilade ganska bra i kroppen, lite obehagligt tycker jag. Ena är iaf super lös och ramlar säkert bort väldigt snart, den andra måste jag jobba på lite mera =)

Idag är det fredag, nu i helgen vankas det 2 st utställnigar!!! Ojojojoj...... Läskigt. Det får gå som det går, vi är ju inte helt odugliga. Det kommer säkert hända att hon hoppar när vi ska gå/springa i ringen, kanske inte hela världen. Och när domaren ska känna på henne så kanske hon hunnit bli så trött att hon inte riktigt orkar bry sig utan bara vill ha sin godis som vi förhoppningsvis får ta med!!!! Vet inte varför jag är spänd, jag får ta det som det kommer, vi lär ju inte bli utbuade. Kanske diskade??!! Jag och Nova är ju världens vackraste ;) Hehe, peppa peppa peppa!!!!!

Vi behöver inte få medalj, utan bara klara av alla delar utan krångel. Då är Jag super nöjd!!!! Jag vet ju själv att jag har världens vackraste och undebaraste hund!! Matte älskar NOVA!!!

Träning för utställning.

Idag är Nova hemma från dagis också, men det är bara för att vi har tränat.

Mattes vän Johanna kom över tillsammans med sina urmysiga hundar. Vi började med att gå en liten promenad och sen stannade vi till vid en gammal tennisplan, där visade Johanna hur en utställning går till. Jag trodde man skulle småspringa runt lite, men tydligen ska man springa lite fortare än vad jag trott. =) ojoj, måste öva på kondisen, hehe, och att Nova inte ska hoppa. =)
Johanna testade också på att känna lite på Nova och kikade på hennes tänder. Det gick bättre än vad jag hade förväntat mig.
Jag tror Nova är lite väl vaktig när folk är hemma hos oss. För hemma är Novas borg, där vaktar hon (massor), så det gick bättre att vara ute och inte ha några såna krav på sig, så förhoppningsvis går det bra även på utställningen. Sen hade Johanna mkt gott godis + att hon var väldigt rolig och busa med.

Ena Johannas hund, Macho, och Nova fick busa runt lite innan vi gick vidare.

Vi tränade även på inkallnings övningar, och jag fick tips och läxa att vi ska träna varje dag ca 5 minuter på att vara lös. =) Jag ska träna Johanna, LOVAR!!!!!!!!!!! Man såg verkligen hur Nova lös upp som en sol och hon tyckte det var jättekul.

Fick även lite tips att vi ska bada en vecka före utställning då pälsen inte får vara för mjuk. Trodde det skulle vara tvärt om, att den skulle vara babymjuk =) Sen ska jag putsa lite på klorna idag också, så det inte ser ny gjort ut!

Tack för idag Johanna, var jättekul och träffa dig och träna tillsammans. Typiskt att jag glömde kameran bara.

Hemma dag.

Idag är jag hemma med Nova. Åhh det är väldigt stressigt när man vet att man kanske hade behövts på jobbet. Men ag ska försöka njuta lite av att kunna vila, jag ska ju faktiskt jobba i ca två timmar =)

Nova var bra i magen klockan 05:30 imorse, även vid nio tiden idag. Fick ju ett special foder av Hasse och Gunilla. Det verkar ha gjort sitt jobb. Men nästa mål ska jag nog blanda ut det med hennes vanliga. Tror inte hon är så sjuk faktiskt. Inte med den energin ialla fall. Phju =)

Nu är det bara att invänta jobbsamtalet och sen ringer jag min hundvaktis.


Sjukt barn = VAB Sjuk hund =VOVA???

Snyft snyft snyft.... Nova var tydligen inte bra, hon var lös i magen ingen på dagis. Typiskt. Så vi kunde inte åka iväg och ring träna med våra vänner, vill ju inte smitta Silwer. Så imorgon har matte tagit, efter mkt om och men ledigt från jobbet för att vovva!

Grejjen är att vi inte riktigt vet varför hon är knasig i magen, hon är väldigt pigg, nästan som vanligt, men jag ska iaf kasta ett ben som jag har här hemma som hon brukar tugga på. Det kanske är det??

Men jag måste jobba i två timmar för att göra en sak som jag måste göra, då har en underbar vän och kollega ställt upp och vara hundvakt dom två timmarna!  Tack tack tack!!!! Massa TACK!!!!

Sen på kvällen får vi lite hundvakts hjälp av Novas mycket snälla farmor och farfar, så matte kan åka iväg med några kollegor till stan. Stooort tack till dom oxå.
Efter mycket om och men och pyssel hit och dit och snälla vänner och släkt så fixar man det =) Fast nu efter en jobbig dag så börjar jag få lite migrän känningar. Typiskt, ska göra som Nova och sova lite =)

Nova bannlyst från dagis ;)

Nova sjuk, Nova inte sjuk??

Igår var Nova lite dålig i magen, så dagis sa att ifall hon var lös i dag med så fick hon stanna hemma. Mkt oroande matte och husse gick igår och försökt bajsa henne, lääääääännngeeee. Till slut sket hon och det var mellan mittemellan, mera korvliknande saker.

Inatt väcktes matte av gnäll, jag trodde det var kört, att hon var dålig. Men hon ville bara upp och kissa klockan 01:35 på natten. Tack tack Nova, nattkissa har vi inte gjort på länge, det var trevligt ;)

Imorse var det en nervös matte som gick upp klockan sex och gick ut med Nova. Åhh vi firade och blev glada när tösen klämde ut fina korvar. Tjohooo Dagis här kommer vi. =)

Matte vill nämligen extra mycket att Nova ska må bra idag, för vi ska följa med Silwer och hans folk och ringträna någonstans mellan enköping och uppsala. Guuu vad glada vi blev när vi fick förfrågan =) Tack tack, det gör vi gärna. Vet inte riktigt var det innebär men spännande ska det bli. Så nu ska jag äta frukost och packa inför vår färd i dag direkt efter jobbet.

See Ya!

Hur mkt kan man shoppa till en hund???

Matte har nu shoppat (igen). Nä så farligt är det faktiskt inte. Men hundar behöver många saker som man inte tänker på och det blir dyrt, men i längden är det värt det.

Så, jag har iaf köptReflexband. Hon måste ju synas ute i mörkret. Åh att det är rosa är ju inte helt fel (husse, det fanns gröna oxå men vi har ju faktiskt en tik ;)Ett snyggt halsband. Som inte är stryp, som man kan ha när man ska vara fin och när man ska gå på kalas osv. Det var på rea, (phju), jag var lite osäker på storleken, men man får lämna tillbaka. Skönt. Ser ni att det är stenar på???!! =) En sten fattas var säkert därför den var nedsatt. Men guuuud vad dyrt det är med halsband, de flesta fina ligger mellan 250:- upp till 500:- Öhhm, man kanske ska börja designa hundhalsband?!??Och en vattenflarra man kan ta med sig på promenader, en sån hade jag behövt i helgen. Men nu har vi till nästa gång istället, hihi!!

Sen har jag köpt extremt nödvändiga saker från en internet butik.

* Första hjälpen set!!! Behövs.
* Digital feber-termometer. (måste veta Novas temp, urk, men husse får ta den ;)
* Öron rens. Hon har skitiga öron.
* Utställningskoppel (Vi ska ju faktiskt ställa ut snart)

Sen kunde man tydligen inte bara köpa dessa saker, utan var tvungen att ha en order från 300:-. Så då fick jag beställa lite till.

* Tuggrulle, med skinka. Kanske går lättare att lämna henne själv om hon har ett gottigott tuggben.
* Leksak Vinylfalukorv.
* Leksak Vinylfotboll.
* Leksak ben flytande, bra att ha när hon ska lära sig simma. :)

Ja. Tänka sig hur mkt roliga saker man kan köpa till en hund. BTW, detta är min favvo bild. Ska göra en canvas tavla av denna någongång då v är rika, kostar 800 kr nämligen med den storleken jag vill ha, Hihi.


Helgen.

Helgen har varit mysig, men varm tyckte Nova. Vi skulle gå ut en promenad och hälsa på Helena & Ebba, då tyckte Nova att hon hade gått tillräckligt när vi var halvvägs. Då la hon sig ner på asfalten och sa att nu räcker det. Hehe!! Men vi fick skjuts resten av halvan av Mats. Tack tack!! Sen röjde Nova runt på deras altan och lekte med boll & Ebba. Matte fick jättegod lunch, Nova tog sig en slick av tzatzikin. den var god tyckte hon och matte tyckte Nova fick fräschare andedräkt.

Idag har vi slappat på bryggan vid kanalen med Carro, det var supermysigt!! Inte lika varmt idag vilket Nova tyckte var skönt!!

Idag testade vi för nästan första gången att lillskrutten skulle vara själv hemma. Hmm inte ett strålande resultat direkt, men vi får skylla oss själva som inte övat tidigare. Dumma dumma oss!!!!! Nova började yla när jag gick, jag tänkte att hon snart tröttnar. Men en timme senare när jag kom hem igen satt hon fortfarande och ylade. Hoppas det går bättre nästa gång, nu får det bli övning varje dag!!!

Måste öva mer mer mer inför utställningen. Börjar få lite smått panik. Men Johanna ska komma och hjälpa oss lite på måndagen innan utställningen. Fin putsa lite :)

Nu väntar vi på husse ska komma hem så vi kan börja våran myskväll!!


RSS 2.0