Balkong premiär.

Igår var familjen splittrad på tre håll. Matte var hemma och var sjuk, husse höll på med båten och Nova var på dagis. Både skönt och trist att vara ensam hemma, skönt en timme så där, men det var nog rätt bra att ingen var hemma för jag vilade allra bäst då, fast man blir rastlös. Idag är matte hemma själv igen. Datorn är sällskap iaf ;)

Igår när vi var samlade klädde vi på oss lite och hade premiär balkongmys! Vi åt och fikade på balkis.





Mattes balkonglådor, skönt att ljungen äntligen är borta så man slipper skämmas ;)



Nova har koll på Berga.



Men allra helst ville Nova vara mellan matte & husse. Åh varför inte passa på att ligga i stolen när man fortfarande får plats. Hihi, lite trångt tyckte hon nog att det var.



Dagis hjälper oss med Novas öra, de hade tvättat rent det igår och sen skulle dom hålla koll så att det inte blir mer svullet för då får vi åka in till djurdoktorn. Känns skönt att ha dom där och kan hjälpa till, de har ju några år mer erfarenhet än vi. Tack tack Dagis!! =)


Hon är skadad för första gången.

Nova har blivit skadad för första gången, vi vet inte hur men hon har ett sår i örat som ser lite otäckt ut. Hon har lite ont när vi rör och tvättar med vatten. det var ganska geggigt och intorkat så vi fick ta bort rätt mkt. Men hon är så duktig och låter oss fixa och trixa.
Hon kanske har lekt lite vilt med sin rumskamrat Hanna på dagis (?) Eller om någon insekt har bitit henne (?)
Jag tror inte det är så farligt men vi ska höra med Dagis vad de tror vi behöver göra. Förmodligen bara hålla efter och kika att det inte blir infekterat och så.

Nova var iaf glad när matte hämtade henne från dagis, på kvällen med husse har hon varit trött och då har de gosat och myst. Sen åkte vi alla tre till mattes mammas minneslund. Hon skulle ha blivit 64 år idag lilla mammsen. Satte tulpaner i vatten och tände ljus. Det var mysigt, men det blir alltid sorgset vid minneslunden, det är så vackert och frifullt där inne i skogen.

Nu ska vi äta kvälls fika. Nova sover redan, tröttisen.... :-)

Ps. Jag älskar dig mamma.

Det är nära nu... Toapapper.

... att Nova är rumsren! :-)
Det kanske blir en eller två kiss inne per dag nu, förut var det... ehm vete tusan, många iaf. Och receptet är att vi tog bort vattnet ;) Självklart får hon vatten. Till maten och emellan måltiderna. Men förut "dum drack" hon. Hon öste i sig vatten och kissade inne i floder, ibland efter 20 minuters mellanrum. Vi tyckte det var lite onödigt.
Vår toapappers konsumtion ökade rejält den med. Det fanns aldrig en toarulle inne på toan. Tror vi har förbrukat 2 balar på 3 månader, det betyder 128 rullar.... Alltså ca 2 rullar per dag! Oj, vi är tre här hemma. Matte, husse och Nova.

Kärlek.


Hitta Hem.

Lite nyheter.

Nu har vi betalat Täby utställningen! (boxer) :-) Håller på att öva lite på att stå och att springa utan att bita i kopplet. Går sakta men säkert framåt. Tyvärr blev det ingen Cocker, men vi ska snart anmäla till Rottweiler utställningen i juni oxå! :-)

Ikväll har vi gått en liten runda i skogen. Nova undviker all lera i största mån, hon är en fin dam!! :-) Fast äta hästskit vill hon ju såklart, delikatess. Hihi.

Igår badade vi sötnosen, så nu är hon mjuk som en nallebjörn. Satte på första omgången med Frontline idag, som vi fick av Silwers husse. Tack tack, ni ska få sen en sen ;) Så förhoppninsvis kanske vi inte behöver ta bort så många fästingar, men det är ändå husse som får ta bort dom.

Nu ligger vi i soffan, Nova käkar på favvoben och matte ska kika på Hitta hem. Tycker det är ett bra program, är väldigt sugen på att skaffa en katt från ett katthem senare. :-)  En kompis till Nova!! Finns så många hundar och katter därute som verkligen behöver ett hem, så varför inte hjälpa till!?

Molle

Idag hälsade matte och Nova på morfar och hans hund Molle. För övrigt tyckte jag att Molle hade krymt, haha, jätteliten var han. ;)
Vi började med att gå ut så de två små rackarna skulle få busa av sig för det var första gången de träffades. De lekte väldigt fint, Molle är snabb som en räv och vann hela tiden. :-)


Det här är Molle, Bichon Frisé / Papillon. Han ser lite rolig ut men hand är en väldigt härlig och glad hund. Ska se ifall han kan bli trimmad på hunddagiset, han blir så söt då.

Nova förstår inte.

Nova förstår inte varför hon inte får leka med Silwer idag. Hon ligger tjurigt och sover brevid mig i soffan. Jag har försökt att förklara att Silwer är nyopererad för att vi inte ska få någon sorts konstig blandning av valpar i framtiden ;) Cocker/Rottis haha!! Skulle va skoj! ;-p

Matte säger: Vi ska iaf träffa Silwers matte idag en stund. Det kanske får räcka??!! Om 7-10 dagar får du leka med din bästis igen. Då har du säkert vuxit ännu mera så att du kan stå över honom helt :-)

Denna helg jobbar husse. Så matte och Nova får hitta på hyss och byss själva. Vi ska träna lite oxå.

Nova har faktiskt lärt sig stå nu Johanna :-) Fast än så länge med godis. Hon ställer sig upp men inte så snyggt men det får jag korrigera sen, först ska hon lära sig att stå, och stå kvar!! :-)

Vi har ett litet program!! Sitt - Ligg - Sitt - Tass - Stå

Hihi, ska se om jag kan fånga det på bild lite senare, nu är hon så trött så hon skulle inte orka. Åhh nu kommer solen oxå, snart kanske vi kan sola på balkongen :-)

Nova & Silwer i Brevik

Dagen började med att vi åkte och jobbade lite vid båten, Nova vänjer sig med luften vid vattnet. Själv tycker jag att det gungar bara man är där nere. Hihi.



Husse skrapar och Nova håller utkik.



Eller vilar... :-)



Sen skulle hela familjen ut och grilla med Silwers familj, men husses huvudvärk tog över totalt så han stannade hemma.



Här är bus Silwer!! Nova är lite käääär, men hon skulle aldrig erkänna det. ;)



Silwers matte och husse.



Våran grill som vi köpte på OKQ8 var inte den bästa, kan ju ha varit så att vi fick ett måndags Ex, men det tog ca30 minuter innan grillen var klar och det skulle ta 15. Vi var sjukt hungriga.



Våran korvbricka med pinnbröd. Nova och Silwer fick en bit korv var, det var ju picknick, då får man :-D



Och så här gott var det!!!! Mums!



Nova letar efter mat under bordet. Tog henne på bar gärning ;)

Sen var det dags för bus, massa bus.



Jag fick ju mest bilder då Nova var överest, men Nova fick också några sköna tacklingar, tänk en fotbolls spelare som glider i gräset, så gjorde Nova med huvudet i gräsmattan. Haha!






Väldigt trötta hundar bestämde sig att de skulle springa ner till vattnet tillsammans och svalka sig lite. Det roliga var att de stannade upp bakom ett träd, pratade lite och sen sprang de ner jämsides ner till vattnet, såg jätteroligt ut.



Matte var dock lite orolig att de skulle simma ut till de 15 svanarna som var en bit utanför.




Silwer och Nova har verkligen hittat varandra. De är best friends!!

(Har kikat på bilderna lite, guuu vad Novisen är dominant. Hennes svans går högt hela tiden!!! )


Påsk.

Våran påsk helg har varit lugn och skön. Både husse och matte har jobbat när det har varit skinande sol ute. Men inte är vi bittra- Idag är vi lediga alla tre. Dagis har stängt. Så vi ska passa på att träffa Silwer och hans päron och åka ut och grilla och ha det härligt. Först ska husses migrän försvinna bara.

Vi har varit uppe i bammarboda i två dagar, Nova stormtrivs där. Vi var ute på en ca timmes promenad i lugn takt i skogen ig¨r, Nova älskar skogen finns massor av lukter där ;)

Nova har tyckt det har varit väligt varmt dessa dagar, hur ska hon klara sommaren då?! Hehe, detta är ju bara en försmak på vad som ska komma.

Idag försökte jag öva Nova på att STÅ. Så fort det kommer en godis fram så sätter hon sig ner, ja vi får ju skylla på oss själva. Hon var lite för trött i morse på att träna så vi får prova lite senare.

Nu kom den efterlängtade buren.

Sitter hemma, det är tomt. Husse jobbar och Nova är på dagis. Det valde jag iofs själv att hon skulle vara där. Jag har nämligen äran att tvätta idag.

Idag klockan 09:05 kom budet med våran bur. Jag är så ivirig att få upp den och så klarade jag inte det. Skulle ha behövt lite styrka från en man. Iofs har vi massa byggarbetare på gården, men det kommer inte på tal, eller hur husse ;) Nä men skämt å sido så skulle jag behöva en träbit som jag kan hamra på. Sen tycker jag att det låter så mycket att jag helst skulle vilja göra det utomhus. Måste ju veta ifall vi blir nöjda med buren eller om vi ska skicka tillbaka den.

Igår hade vi gäster. Niklas föräldrar. Nova blir överlycklig när hon träffar dem. Hon ska hoppa omkring och göra allt man inte får, t.ex. kissa inne 2 ggr och bajsa precis innan vi skulle äta. Fy Nova.

Funderar på hur Novas kissblåsa mår egentligen. Hemma kan hon kissa jätteofta, efter 30 minuter så kissar hon igen och så. Men på dagis tror jag minsann att hon kan hålla sig. Hon kanske vill terra matte och husse.

Nova testar allt mer. Iaf mot mig. Man måste vara uthållig med denna envisa dam och man får inte ge upp. Hon orkar prova om och om igen, saker som hon inte får göra, men jag tröttnar fortare. Men försöker att inte visa det, fast hon känner väl det ändå.

Nu blir det tvättstuga. Sen får jag se ifall jag ger mig på buren en gång till.


Mys kväll på Runö!

Ikväll åkte vi till Runölandet för en liten fika & spårning.



Nova hör fåglarna.





Härliga skutt! :-D



Varm choklad och singoallakakor.



Nova fikade med mossa och barr ;)





Njuter av utsikten.



Vi provade också att lägga spår i åkern. Kanske inte det bästa stället att börja på, men det gick faktiskt ganska bra. Fast vi hittade lite skit och sånt också, nästa gång går vi in i skogen så matte själv ser godiset :-)


RSS 2.0