En till leksak död...

Jag vet inte vad man säger när man finner detta på golvet... För det första är det ett ny dammsuget golv samt att jag precis har svabbat... sen så får inga leksaker vara hela så länge.... Nova ska nog börja få barnbidrag så hon förstår att man inte kan slösa bort leksaker hur som helst ;) Eller jag vet... vi startar en fond så får vem som helst skänka pengar..
;-pAnkan i flera bitar, ser lite rått ut när hon har slitit av huvudet... usch.
Innehållet... det låg flera högar, dels på balkongen...En nöjd Nova som nu hittat ett ben att tugga på! (en mindre nöjd matte)

Det fungerade!!!

Åhh en härlig lördags morgon har jag och Novisen haft!
Jag var ju tvungen att gå ut med henne själv idag! Lite läskigt med tanke på att alla grannar brukar röra sig flitigt i huset och på gården. Det regnade lite och det skrämmer ju iväg en del, men inte alla.

Jag som har pumpat ut information och tips ur dagis tänkte att jag nu skulle testa detta oxå.
Vi klädde på oss för en kiss och bajs runda, Nova är lugn och sitter och väntar på att jag ska bli färdig. Sen sätter jag henne på plats, hon blir lite chockad jag stirrar rakt ut i luften som om ingenting har hänt. Hon ser undergiven ut, när vi går ut från våran dörr följer hon mig till 100% lyder varje liten grejj. Haha jag har makten ;)

Väl ute är det ingen folk, när hon ser någon bil spänner hon upp sig lite och jag påminner henne med en dov röst att hon inte behöver bry sig, matte tar hand om det här. Öronen bakåt och svansen nere. YES!!!!

Sen när vi ska in i trapphuset igen så sitter det ju självklart ett gammalt par med packning och väntar. Neeeeej!! Hur ska vi klara detta tänkte jag. Funderade på ifall vi skulle gå en sväng till så att dom kanske försvann därifrån, men det såg ut som de hade placerat sig fint och inte ville gå.
Jag fick ta mig i kragen och gå förbi dom helt enkelt. Petade Nova i huvudet och påminde henne om att det är jag som bestämmer och jag fixar, Nova och jag gick förbi dom, hon nosade lite i luften och vi hade gått förbi dom på 4 sekunder, OCH VI KLARADE DET! Nova kikade upp på mig och jag berömde henne med fina ord. Så stolt! Att vi båda klarade det. Jag vågade och hon skällde inte eller morrade utan lät mig bestämma.
Det hade ju aldrig gått om jag inte hade satt henne på plats inne, innan vi gick ut. Så nu vet jag vad jag kan göra. Kanske inte fungerar varje gång. Jag måste variera det lite oxå så hon inte lär sig.

Men en till grejj, hon skällde till här hemma, hörde ljud. Svansen nere och öronen bakåt kolla på mig och skällde mot dörren. Jag sa åt henne att hon skulle gå och lägga sig, fick iofs upprepa några ggr. Men när hon la sig så slutade hon.

Matte bestämmer och Nova lyder. Så vill vi gärna ha det jämt. =) Snart måste vi ut igen och kissa. Hoppas det går lika bra =) Sen ska vi mysa och kika på film här hemma och längta efter husse förstås. Imorgon ska Nova till farmor och farfar för då ska båda jobba.

Vardagen...

Nu har vi kommit in i det gamla livet igen, jobb och dagis, hem och mysa och busa och leka =)

Nova äter som bäst när hon går på dagis, vet inte riktigt varför, men hon är iaf hungrig de sista målet som hon äter hemma. Annars kan det vara så att ifall hon ska äta alla sina tre mål hemma så hoppar hon oftast över lunchen. det känns inte så roligt eftersom hon fortfarande växer (stoppppp behöver inte växa mera ;) och behöver all mat och näring. Men som sagt när hon går på dagis äter som super bra!! =)

Känn så himla skönt och tryggt att ha Nova på dagis. Matte och husse får extremt mkt gratis tips och proffs hjälp. Hade aldrig klarat oss så här bra utan de, utan måste ha kastat iväg ännu mera tusenlappar för att få så här mkt hjälp. Nu går vi ju även på kurser och får hjälp av uppfödare och vänner som kan hundar. Men när man hämtar på dagis så är det så lätt att bara stanna 5 minuter (som lätt blir 20 minuter) och fråga det där som man precis undrat över. Så skönt. Det finns här för både hussar/mattar och våra dogs.

Idag ska nog Nova och husse ha en dag tillsammans. Husse är sjuk i sin tand igen och måste vila lite. Nova ska sköta om honom. =)

Första gången på en agilitybana =)

Här om dagen var vi på brukshundsklubben för första gången. Vi nosade runt och testade på lite agility hinder... =)Några små hopp...Lite balans...Slalom...Eller följa korvbiten ;)Haha, benen ser lite roliga ut på denna bild. =)Springa egenom tunnlar var roligt =)Denna var lite läskig... Hoppade av några ggr.Men med lite hjälp klarade vi det =)Fuskbild =) Haha! Kameran ser allt!

Idag ska matte och Nova åka in till stan och fika med mattes kompisar. ska bli skoj att åka tåg igen =) Hoppas det går bra bara. Hon har skött sig fint på husses jobb i helgen och en tjej fick komma fram och klappa =) Skööönt! Det är väl jag som blir mer stressad, ska försöka coola ner mig idag, ingen stress!

Tillbaka till verkligheten!

Oj Matte har fått sig världens promenad idag! Välkommen tillbaka till verkligheten! =) Ett år kvar till nästa semseter =/

Nova har varit på dagis och matte hämtade. Hon gick super fint bredvid mig nästan hela tiden!! Mkt stolt! Blir inte lika jobbigt att gå då heller, hon fick små godis bitar ibland för att hon var så duktig. Nu är vi helt slut! 45 minuter dit, och en timme hem! =)

Nu blir det matlagning och hundcochen ikväll!

Världens smartaste hund!!

Världens smartaste hund kommer nog Nova att bli ;) Nä men skämt  å sido tycker jag att hon är rätt smart, fast det är säkert många hundar. Jag kom på en ny lek.

Den oranga leksaken skulle Nova hämta från denna plastlåda (det är våran gemensamma lek leksak ;)
(Herregud, våran nya kamera är så bra att man ser allt hår och skit i lådan.)Sen la vi lite annat ovanpå som det här snöret...Sen la vi mina gamla sockor. Eller gamla är de inte, det var husse som gav Nova dom när hon var liten, så nu äger hon dom tydligen. Men min kära fästman har lovat mig nya! Får se vilket år jag får dom ;) *blink blink*Ovanpå dessa saker satte jag locket på.
Efter det var det bara att säga det magiska ordet, Nova har ju självklart sätt på när jag gjort allt det här för att hon ska veta vad hon ska göra sen, hon är ju faktiskt bara 8 månader, så man kan ju inte begära för mycket ;) Hihi. SÖK!!!
Hon var ganska snabb med att putta undan locket, men blev lite rädd när de damp ner på golvet för det lät lite. Men snabbt på det igen.Dycker ner med huvudet...Ta bort lite snöre...Kämpar på... Och får tillslut tag på den oranga...När hon skakat bort snöret som kom med upp stoltserar hon med sin vinst och sen släpper hon ner leksaken och vill göra igen och igen och igen.... =)


Pusskalas!

Så här gick det när matte skulle ta bild på mig och Nova... :-D Det blev pusskalas istället, hihi!Nej inte pussas...Sluta!!!!Och lite i ögat... Najs!Sen var hon klar med att pussas :-D

Lite semester kvar.

Snart börjar det normala livet igen, men jobb och dagis.
Men vi har fortfarande några dagar av semester kvar =) Har varit alldeles underbart att varit hemma med familjen, man missar ju egentligen väldigt stora delar av Novas liv när man jobbar. Kanske ska ta och förtids pensionera mig så jag kan va med Nova ;-)

Nu fick Nova nå spel precis, vi gick upp före husse. Och Nova kom på att han finns ju bakom den stängda dörren. Hon började gnälla och sprang fram och tillbaka. När jag sa åt henne att lägga ner så kom hon till mig i soffan och typ satte sig på mig och datorn! Knas Nova!! Husse kom dock upp strax efter, och då blev hon överlycklig! =) Kärlek!!

När det är så här varmt är Novas favvo sysselsättning att åka båt! Det fläcktar så härligt! =-D

Ny kurs!!

idag har jag pratat med Rose, en av dagis fröknarna, om vårat problem med Nova. Att hon är rädd och inte har så stor självförtroende när vi möter människor ute. Tänkte ta privatkurser, men vi börjar med en fortsättnings kurs på den som vi var på i våras. Lydnadskurs som är på vardagskvällar. =) Så nu ska vi få bukt på våra problem. Kursen börjar den 29/9, jag läääängttaaaaaar.
Men först ska vi råna en bank ;) Hihi. Jag önskar jag kunde ta massor av privat lektioner med Rose, skulle vilja ta med henne hem, så hon får tillrättanvisa oss och berätta hur vi ska göra i olika situationer.

Det jag måste jobba på mer är mitt ledarskap. Jag har dels fått lite tips av Rose hur jag ska göra när vi möter människor ute. Och att ingen ska hälsa eller ta på Nova. Vi vill inte utsätta henne för en obehagliga känslor innan vi är klara med massa andra saker. Sen att jag måste jag nog fast jag inte riktigt vill, men bara ha mys stunder mellan 18:00-18:30 med henne. Och resten av tiden, visa att jag är viktig att lyda osv. Phju, det blir den jobbigaste biten. Nova är ju hur mysig som helst med oss hon känner. Men om hon ska lyda mig ALLTID så måste jag nog göra så här.

SÅ RÖR INTE MIN HUND!!! =) Hihi, förut er som vi redan känner.

Kärleksförklaring!

Matte och Husse älskar dig NOVA!!!!!!!!!!!!!!!!


RSS 2.0