En rymmare.

Idag vill Nova göra ett studiebesök på mitt jobb.

När jag skulle gå till jobbet idag hade jag lite små bråttom, med tre påsar soppåsar i handen. Jag kände inte riktigt för att rycka upp nykeln som fanns någonstans och låsa. Sambon brukar gå och låsa efter mig under dagen. När jag hade åkt ner med hissen hörde jag Nicke ropa i trapphuset att Nova hade rymt.
Hon hade öppnat dörren själv (har hänt en gång förut men inte hemma hos oss), sen hade hon full galopp mot mig. =) Sötisen, ville inte att mamma skulle gå ;-) Jag fick släpa upp alla påsar och hund och där uppe stod husse och Nova blev så lite, hon visste att hon hade gjort fel.

När jag kom hem idag stod husse och Nova i fönstret och kikade efter mig. Tror jag var efterlängtad. ;-)



(Nova kikade i fönstret redan som liten =)

Kurser.

Sitter och spånar på kurser. Jag vill snart gå en kurs med Nova igen, vi behöver underhållas jämt. För mig är det tyvärr väldigt svårt att gå ut och träna själv. Men jag måste ta mig i kragen. =)

Har tävlingslydnad på vårat hundcenter som vi vill gå. Måste först råna spargrisen (om vi nu hade en sådan). Vill även testa på agility med Nova. Kanske ska röntga lederna först ;-) Så hon inte gör nå knas och förstör plåtarna. Tror iofs att hon är lite för klumpig och försikig för såna övningar men tycker därför att det är en perfekt kurs för oss.

Tänk om man hade råd med två kurser till våren. Lycka!! Får bli mkt nudel soppa här hemma och Nova får gå på euroshopper mat ;-) (ALDRIG!! ;)

Helt underbar hund!

Igår var det Julafton. Det firade vi med goa vänner och släkt. Helt underbart var det =)
Matte glömde ju kameran som vanligt bara =(

Familjen som vi var hos är hundrädda, så vi tog med Novas hundbur och hon fick sitta med den i tvättstugan. Vi har en helt underbar hund! Hon sa inte ett ljud!!! Hon fann sig i att sitta i flera timar själv. Visst var vi ute med henne och kissa och så. Även innan hade vi tröttat ut henne. Men ändå... Jag är stolt!!

Nova fick en julklapp som matte och nova kommer ha kul med. En bok som vi blev tipsade av från Novas uppfödare. Hundlekar för smarta hundar. Den verkar grym!!! =)

Nu fortsätter vi med att ta det lungt och andas lant luft och återhämtar oss med ny energi.


2,5 km träning i snön!

Nova och matte var på vinterpromenad idag, riktigt djup var det. Värsta träningspasset fick vi ;-)



God var den också...



Vi såg ut som snögubbar efter mindre än halva promenaden...



Söka efter bollen var ganska svårt, mkt snö att söka igenom...




Vi hade oxå en fajt om den kära bollen, matte har jobbat för mkt att Nova tar sig vissa friheter, börja om från början efter julhelgerna...'




Om jag skulle gå på maskerad...

...skulle jag vara utklädd till: DOBERMANN



Nova tycker att hon är riktigt lik en dobermann :-)



Så här ser hon ut annars :-D En söt Rottis.


Helt apotek hemma snart!

Nova verkar vilja gå till veterinären en gång i månaden. Trodde inte hon tyckte det var så roligt att gå dit.
Nä men skämt å sido så har vi upptäckt lite små röda prickar i hennes nacke, en var lite vattning så det vankas väll våteksem igen.

Jag frågade veternären då vi var där senast om hur vi skulle göra ifall hon fick eksemen igen och då sa dom att vi kunde använda oss av hydrokortiozon. Så det har jag köpt och smörjer in henne och pysslar. Håll tummarna för att det inte blir ett till besök inom den närmsta framtiden (förutom röntgen då ra ;)

Har även rådfrågat vårt dagis och fick även tipset och zinkpasta. Vi börjar få ett helt apotek hemma nu sen Nova kom till oss ;-)



Nova hittar en god pinne att tugga sönder.



Matte orkar inte med ett till veterinär besök, vilken tur att salvorna verkar fungera bra. Mattes huskurer är grymma!! <3 Hihi.


Grattis Pappa! <3

Grattis pappa!!

I tisdags fyllde min pappa år. Vi bjöd hem honom på tacos middag!



Älsklings Nicke var ju självklart oxå med



Nova ville oxå gratulera. =)



Nova blir väldigt liten i pappas sällskap. Hon har stor respekt för honom. =) Men gick gärna fram och pussade honom på handen och fjäskade lite =)

Nova är riktigt bra på att fjäska ;-)

Var tvungen....

...att slänga in en bild som iaf får mig att le :-)

Nova in action på kommando snurra.



(sött när öronen fladdrar)

Vi gillar att MYSA!!

Som rubriken säger, vi gillar att MYSA här hemma. Tror nog att vi har världens mysigaste hund. Novas farbror Mats har försökt att brottas med Nova några ggr men hon är inte riktigt intresserad, det är mkt mysigare att gå runt och pussas med folk. Visst har jag en farlig rottweiler ;-) Hihi.



Nova brukar komma fram och kramas ibland när hon är lite seg, vill gärna ha klappar under magen.



Gosa med husse är oxå en favorit!

En fri dag!

Idag har vi haft barn *harkel* jag menar hundfri dag. Farmor och farfar hämtade upp Nova vid elva.
Hade inte nämnt någonting för Nova att de skulle komma på morgonen. Har bara pratat i telefonen med dom och bestämt tid. ÄNDÅ när vi åker ner i hissen börjar hon gny och bli otålig. Täntke då att svärmor kanske stod nere och väntade på oss. Men nej.... Hon stod ute, utanför entrén. Hur kan Nova känna på sig att dom är här?
Känner hon doften från tredjevåningen i hissen, ner till bottenvåningen och genom hallen och sen genom porten??? Fattar nada. Ja men iaf superglaaad blev hon iaf =)

Matte och husse roade sig på tekniskamuseumet



och sen tog vi en fika på Sthlms pasta- & glasshus. Mums! <3


Berganatta och fyverkerier.

Idag slutade matte tidigt. Vi åkte hem och sov lite och sen for vi ner till byn för att gå på det årliga centrum jippot Berganatta. Alla affärer har öppet till 22 och det är julmarknad på torget. Vi passade på att gå ner tidigt, redan klockan sex och kika lite, tog självklart med Novisen.
Bra träning med mycket människor. Hon höll sig nära och skötte sig mycket bra. Jag stod och pratade med en okänd kvinna som berättade att hon hade respekt för hundar(tycker jag absolut att man ska ha för alla raser =). Speciellt såna raser, sa hon och syftade på Nova. Sen sa hon även att hon tyckte dock att hon var rätt söt. Hihi, klart hon är söt. Världens sötaste. =)
Jag gick in och handlade fredagsmys godis och husse och Nova väntade utanför och kikade på människor.

Det är även ett årligt fyverkeri i centrum klockan 22. Vi har första parkett från vårat vardagsrum. Det var spännande och se hur Nova skulle reagera. Först märkte hon ingenting. Men sen när det började smälla till ordentligt märkte vi att hon blev lite nervös. Sen ville hon inte springa ut i vardagsrummet utan låg och tryckte lite i sängen. Då dök lekfarbror Nicke fram och började leka med Novas favorit leksaker bollar, då tinade hon upp snabbt igen.


Tröttis torsdag.

Nu börjar löpet avta på riktigt.
Noba börjar även bli riktigt trotsig. Igen. Ingen bra månad för det. Inte för min del. December månad på mitt jobb betyder kaos. Om Om två veckor, då orkar jag =) Kan man trycka på paus på sin hund tillsdess?? ;-)

Såg precis att jag inte ens kan stava min hunds namn. Jag är nog för trött för det här.

Over and out.

En dag...

plingade det på dörren. Åh det var farfar (Novas farfar) som kom på besök. Nova älskar sin farfar och blir alldeles till sig när hon träffar honom. Tyvärr hoppar 35 kg tunga tjejen på honom, och ska pussas och hoppa och pussas och hoppa. Nästan inget kan få ner henne på jorden.
Farfar gick dock rätt snabbt, han skulle bara hämta en sak. Nova blev jätteledsen efter att han hade gått. Gick och grät (ylade på hund språk).
Hon kikade ut genom fönstret, balkongen och i hallen. Men borta var han. Smart tjej som iaf tittar UT efter honom... :-D



Ingen farfar...




Dålig matte.

Ojda, är man en dålig matte om man ger sin hund middag klockan tio på kvällen??? Hoppas inte Vov-soc kommer och knackar på dörren. Hon fick iaf sin mat =) Nu sover hon sött!


Fullspäckad MYS helg.

Det har varit en upponervänd helg. Evita är i hundhimlen =( Men vi har ändå kunnat gjort mysiga saker tillsammans med vänner och släkt dels för att prata lite minnen om henne.

I lördags var vi bortbjudna till Mats och Helena och Ebba. (Nickes bror) Nova skötte sig mkt bra. Förutom att hon hårade (massor) men det var nog bara jag som tyckte det var jobbigt. =) Nova lekte mycket fint med Ebba. Hon skulle pussas och ha sig hela tiden. Ibland fick vi rycka in och säga att det var nog för. ah typ 5 sekunder HAHA. Hon  låg inte still så länge. Nova tycker det är jättekul när Ebba springer omkring och vill gärna vara med och leka. Men där sätter jag ner min fot. Jaaaa vad kan Nova väga nu... typ 35 kg. Hon kan med stor lätthet råka fälla Ebba. Så springa och leka med små barn så där får Nova inte göra. Men leka sittandes går mkt bra =) Hundar kan ibland leka lite tuffare om leken börjar hettas upp så det gäller att ha koll på hundar och barn hela tiden!
Vi hade en underbar kväll med mkt god HÖR UPP tre rätters middag!! Hihi, och godis och lite tv tittande och BUZZ. Japp jag vann faktiskt en gång =) mkt stolt. Haha. (Bilder kommer från denna kväll)

I söndags så åkte vi upp till FAFA och gick en 1½ timmes promenad tillsammans. Mkt skönt. Nova älskar att gå där uppe och älskar sin farmor och farfar. Gick vid vattnet, i skogen och hade det mysigt.

Jag har även hunnit jobba hela helgen oxå. =) Tänk att man kan ha så mysigt en jobb helg. <3

EVITA!!! <3 <3 <3

Evita har idag somnat in. Hon har fått vandrat vidare till hundhimlen och får nu hoppa i de gröna ängarna tillsammans med Heidi.

Evita var Novas förebild. 12 år gammal, klok och vacker tjej. Vi kommer att sakna dig massor!!! <3



Evita.


Circuskonster! Ge oss tips =)

Idag kom Nova hem nybadad och med nyklippta klor från dagis. =) Myyys!
Det ingår i dagisavgiften att få det en gång i månaden, LYX!!!

Fick ett tips när jag kikade på Novas syrras blogg om att lära lite trix till hundarna. Så nu har jag lärt Nova att snurra oxå ;-p Det tycker hon är skoj. Vad ska jag lära mera?? Ge mig tiiiips =)
Märkte att uthållighet som jag inte brukar ha lönade sig när jag lärde in henne. Hon satte sig fot fler ggr ustället för att snurra så jag var noga med att inte ge upp för snabbt utan hon fick tänka till riktigt ordentligt, hihi =)



RSS 2.0