Novas topp 5!!!

Oj vad våran Nova är underbar, hon har en sådan mysig personlighet.

Novas topp fem!

1:a är att gosa

2:a är att busa

3:a är att få godis

4:a är att äta

5:a att gå ut

Idag tog vi utmaningen att gå ner till zooaffären det kanske är en promenad mellan 10-15 minuter ena hållet, med Nova alltså om man går själv så går det nog snabbare.
Hon var super duktig, och jag fortsatte med min nya lära från Carro som är att när hon inte vill fortsätta för att hon tycker det är läskigt så stannar jag med ryggen mot henne och kallar in henne och när hon kommer så berömmer jag henne med en glad röst. Fungerar utmärkt!! Såå glad :-) Innan vågade hon inte riktigt gå utanför gårdens ramar, men nu är hon en riktig tuffing.

Inne på zooaffären skulle matte köpa lite tuggben, (ena har Nova redan ätit upp:-), lite lösgodis och bajspåsar (120 st med knythandtag, såna som matte vill ha, tyvärr var de inte rosa).
Vi träffade på en barnfamilj i affären. Nova fick hälsa på en 2 åring, hon var duktig även här. Med svansen mellan bena men nyfiken gick hon fram försiktigt och sniffade på barnet och slickade på hennes fingrar. De större barnen var hon inte intresserad av.

Hemvägen gick smärtfritt även den och sen var Nova jättetrött.

Idag har Nova sovit massor, man måste sova om man ska växa och bli stor, matte trodde det var spenaten som gjorde det, men det kanske fungerar endast på människor.

Matte har varit lite dålig på att ta foton, så det kommer senare. På fredag ska vi till hunddagis och registera oss, ska bli skoj!

12 veckor & vacc.

Igår fyllde Nova 12 veckor. Det firade med att gå till veterinären och ta sin spruta, vi valde den stora sprutan med kennel hosta då hon ska gå på dagis :-)

Nova växer så det knackar. Går så fort, och mer och mer busig bli hon också. Hon har även börjat äta med god aptit, det går  mycket bättre nu när hon bara äter 3 mål per dag. När husse ger mat kan hon äta det torrt och hon glupskar i sig. När matte ger ska det vara uppblöt med fil i, det sist nämnda är viktigt. Fil är mycket gott!

Nu sitter familjen i soffan och ska kika på film. Nova ligger i mitten :-)


Skog & bad.

Häromdagen gick vi en tur och upptäckte skogen, de tyckte Nova om! :-)








Hon hittade en bit av en gren som hon trasslade in sig i, det var skoj! Men det blev lite svårt att ta med den.





Hitta några skojiga kottar...



Men mossan var nog roligast, hon visste inte riktigt hur hon skulle reagera, hon hoppade och skuttade. :-)

Idag har vi duschat för första gången hemma. Det gick ganska bra, Nova tyckte inte det var så roligt och eftersom vi inte har ett badkar fick matte försöka hålla i Nova, duschslangen och tvåla i schampo samtidigt :-)

Lite bilder efteråt.






Sen blev Nova väldigt trött och sov massor. Znnnnaaarrrk!


Novas vecka

Här kommer en liten sammanfattning av de närmsta dagarna som varit. Matte har haft fullt upp med att jobba så hon har inte hunnit uppdatera bloggen.




Vi har haft lite besök av dels Carro och Jimmy som kom över på en liten fika. Nova tyckte mycket om Carros långa naglar, de var goda att slicka på.




Nova fick även hälsa på deras hund Silwer när vi gick ut. Men hon tyckte att han var lite läskig, han var alldeles för sprallig för hennes smak. Men de ska bli bästa vänner sen, men inte föööör bra så att det blir barn :-p

Vi har även försökt att fånga matte och Nova på bild en dag, men ni ser ju resultaten nedan. Haha!



Nova syns knappt.



Ser ut som matte stryper Nova. Hihi!  (Obs: Det gör jag inte)



Ser ut som Nova ätit upp Matte. :-)

Vi har varit och hälsat på fafa och Evita.



Nosat på Evita. Det var skoj. Nova ville ner och busat lite, men vi börjar lite lugnt, så kan de bli bra vänner sen! :-)



Evita nosar och godkänner Nova.


 
Nosar på Abbe och ger honom en puss! :-) Det är bra att vänja sig vid katter för matte vill ha en brunmaskad Birma katt sen oxå. Kanske ska önska mig i 25 års present av Nova :-)



Sötnosen Evita :-)

Vi har även fått besök av Johanna. Men vi glömde ta bilder. Hon luktade gott tyckte Nova, hon har egna hundar som vi ska träffa någondag framöver. Ser verkligen framemot. Samiq och Nova kommer nog gilla varandra, han är så lugn :-)

En solig och vacker dag när matte jobbar var husse och Nova ute på balkongen och solade. Lite läskigt först ser det ut som...



Sen nosade hon runt lite...



Sen var det kul, massa bilar att kika på som åker nedanför.



Matte slog i sin fot hos fafa, det gjorde ont i två dagar men nu går det bättre att gå bara man inte trampar på foten som Nova brukar göra. Hon kan ställa sig på foten och stå där lite, det är skönt  :-) Ni kanske inte ser, men det är "ringtån", den ser  bara röd/lila ut, men den gjorde skkiiiiiiitt ont!!



Besök på dagis.

Hej svejs.
Idag har Nova haft hundvakt av farmor och farfar. Matte jobbade och husse var hos tandläkaren. Jag vet inte exakt vad de gjorde men det verkade som våran lilla Nova hade skötts sig iaf :-)

På kvällen var vi och hälsade på dagiset som Nova kommer att börja på i mars månad, vi anmälde oss också för hundkurs. Egentligen var kursen full, men ena ägaren tyckte vi skulle få plats redan i mars då dels Nova i samma veva ska få börja på dagiset och även att våra bästa vänner ska gå då, supersnällt :-)

Detta ingår i kursen under 27 timmar:

Teori
  • Friskvård
  • Aggressivitet
  • Den sociala organisationen
  • Individuella variationer
  • Mentalkunskap
  • Inlärning - vad är det som får hunden att förstå?
  • Motivation
  • Stress
  • Ledarskap
  • mm.
Praktik
  • Hanteringsövningar
  • Kloklippning
  • Inkallning
  • Gå fint
  • Sitt och ligg kvar - oavsett vad som händer!
  • Kontakt- och ledarskapsövningar
  • Spårtillfälle

Nu sover vi gott i soffan, imorrn ska vi på middag hos Fafa (farmor & farfar).

Uppdatering:
Nyss gick vi igenom Novas första kloklippning hos oss. Gick över förväntan. Hon pep ett fåtal ggr. Väldigt bra första gång. Vi tog nog ganska lite på vissa klor. Men vi blir ju också bättre med tiden. :-)


Mys å Bus å Gäster.

Idag har Nova och matte haft en väldigt mysig dag en så länge.
Vi har ätit frukost -duktig flicka
Vi har busat.
Vi har sovit.
Vi har busat.
Vi har ätit lunch - ännu duktigare flicka
Matte har lurat i Nova avmaskningstabletter i köttbulle - Nova fattade ingenting :-) Utan åt glatt.
Och nu sover vi igen. Nova har fått vanan att få komma upp i soffan och sova bredvid mig när vi är själva. Det tycker hon är mys! :-) Fast hon tar ju en himla massa plats. Breder ut sig som bara den, hon har väl ärft det av matte, hehe.

Mellan allt mys och bus har vi kissat och bajsat massa ggr ute, plus träffat en snäll tant ute.

Igår hade vi besök av Matte och Helena. Det var skoj. Nova gick fram till Helena på en gång och nosade. Tror till och med hon fick en puss på handen. Hon börjar sakta med säkert att inse att världen inte är så farlig :-)

Här kommer en serie bilder för er som inte tröttnat på att kika på miraklet ;-)



Busar med nya bollen. Nova trodde först att man skulle bita på den och bära runt den. Men hon börjar förstå att den ska rulla. Hihi.



In action!!



Tror att det kan vara så att godis är slut i bollen. Vill ha mera!!



Myser med gästerna. Fast de ville inte vara med på bild.



Bus.



Åhh lite znnarrrkkk. Ovanligt, hihi!



Var tvungen att fota de vackra tulpanerna vi fick av Novas farmor & farfar. De har slagit ut och står jättefint.

Hoppas det går bra att gå tillbaka till jobbet efter långledigt med den underbara tjejjen. Imorgon är det husses tur igen att vara hemma.


Nova vackrast i världen!

Eftersom det inte blev några bilder i förra inlägget kommer nu några stycken här. Matte blev galen med kameran tyckte Nova ;-)

I förmiddags var vi på zooaffären och köpte en ny leksak och ben. Sen satt vi på torget i centrum och kikade på folk. Morfar skjutsade fram och tillbaka, mycket skönt.






Min nya boll! Innan la matte hundgodis i en petflaska, men nu får jag en "riktig" leksak.



Mitt nya ben!





Matte tycker att min skrynkliga mun är så himla söt, jag förstår inte alls vad hon menar.





Den söta magen kikar fram :-)






Nova & maten.

Igår var vi och hälsade på farmor och farfar igen. Denna gången gick Nova rakt in på en gång. Inte alls läskigt, fast hon bara varit där en gång tidigare. Hon var superduktig. Hon fick även hälsa på Evita. En 11 årig Rottis som bor där. De nosade på varann och sen var det bra tyckte Evita. Nova i sin tur ville nog hälst ner och busa, hon fick sitta i husses famn hela tiden. Nästa gång kanske de kan busa lite. (Jag glömde kameran denna gång oxå, fy på mig).

Jag pratade med kennel mamman Madde igår angående att Nova inte äter så himla bra. Hon mår bra och är pigg men husse och matte har varit lite oroliga. Vi kom iaf fram till att Nova skulle få mat 3 ggr om dagen istället för 4 ggr. Och att hon skulle få mindre mat än vad förpackningen sa.
Det har gett resultat hittills. Förut gick hon fram och bara tog några kulor och sen ville hon hellre busa. Igår åt hon upp hela middagen hos farmor och farfar, då var matte stolt, och även i morse åt hon upp allt. Min duktiga sessa. Hoppas att hon fortsätter äta så bra!! :-)

Idag har vi inga planer hittills. Just nu ligger Nova bredvid mig i soffan och sover. Hon ville verkligen komma upp och sova bredvid mig idag, annars brukar hon slockna i sin egna säng. Men idag är vi mammiga :-)

Det kommer lite bilder senare.

Första, andra och tredje dagen!!

Underbara Nova. Första natten gick helt underbart. Hon var nog supertrött och sov mellan matte och husse fint, hon var iofs som en igel på matte. Kroppsvärme var skönt :)



Andra dagen fick Nova tillbringa med husse. Det klarade dom galant. Lite olyckor med kiss inne då man inte riktigt hinner se några tecken för behoven, hon busar och rätt var det är så har hon kissat oxå =)
Hon älskar att hjälpa till att städa undan.




Andra natten så var det mycket bus. Vi fick gå ut och springa av henne lite runt tolv, inte för att det hjälpte så mycket =)
Men tillslut så la hon sig till ro nedanför mattes sida av sängen i sin egen prinsessäng. Men vi var nog alla trötta dan därpå.





Igår var vi och hälsa på farmor och farfar. De vart överraskade av att se lilla Nova och mycket glada. Det var lite läskiga i början. Vi satt i hallen till en början och tillslut gick vi in och fika. Nova fick låna lite leksaker av Evita som i sin tur fick vänta i sovrummet. Nova fick ta med leksakerna hem =)
Den natten sov Nova väldigt mycket. Vi åkte bil och träffa lite nytt folk och det blir man trött av.

Nova fick även ett nytt ben av matte när hon kom hem från jobbet.





Idag är det matte som får vara hemma. Det är även matte som fotar så ni får se lite vad jag gör på dagarna. =)
Idag har vi varit ute och busat.



Snön är roligt, men idag var det lite slaskigt.




Nova hör ljud av bilar. Men de är långt borta vilket både Nova och matte tycker var skönt.



Ibland gör hon några roliga skutt, hihi.



Nu vill hon ha godis. Vi övar lite inkallning.



Man sitter ner när man får godis. Det har kennelmamman Madde lärt mig. =)



Nu är Nova trött igen. För när jag var massa bus gav matte mig en rolig leksak, en petflaska med hund matskulor i. Efter jag fått ut alla kulor blev jag jättetrött igen.


Nova har kommit hem.

Nu är Sessan hemma. Känns helt otroligt. Matte och Husse är upprymda :)

Nova har speglat sig,



Nova har kissat sin första kiss,



Nova har kikat efter mat,



Nova har busat med sin nya bästavän, TUPPEN!!



Gosat med Tuppen,



Och bara varit med Tuppen,



Denna SötNos är nu hemma och vi tre är världens lyckligaste familj!


Chosen Angels



Nova kommer från kenneln Chosen Angels, hennes kennel namn är Chosen Angels Beyla. Hon föddes den 26/11 2008 tillsammans med hennes 5 andra syskon, alla är tikar!! :-)

Så när vi får hem miraklet kommer hon vara 10 veckor exakt. Det är bara 2 dagar kvar.
Vi har hållt ankomsten lite hemlig för familj och nära och kära. Det kommer bli en överraskning för de flesta. :-)

Än så länge ligger leksakerna fint i sängen, men snart är de överallt i lägenheten, precis som det ska va!!

Puss våran stumpa, snart är du hemma :-*

Matte & Husse får fortsätta att nöja sig med de fina bilderna på dig några få dygn till.






RSS 2.0