Kurs dagar på Rms!


Vi började med teori i samma sal som dagishundarna sitter i på vardagarna! Fick små fika raster och bensträckare eller som Rose säger Hopp & Lek ;)



Sen var det varavat med praktik. Här lär vi Nova att sitta, hon kan sitta men inte alltid ute i lera och lite slask.
Fast vi började med en helt annan övning som vi tyvärr inte har någon bild på. Jag satt på ett liggunderlag med Nova liggandes på rygg mellan mina ben. Så skulle hon ligga en bra stund. Det var lite jobbigt för henne ibland och hon försökte smita ifrån, när hon låg som hon skulle så smekte jag henne över magen.  En övning där Nova lär sig lita på mig (som i det fallet gjorde övningen). Tror vi höll på med den övningen mellan 20 - 30 minuter.




Sen ska Nova sitt kvar, Stanna. Det gick överraskande bra. :-)



Sen kom kursledaren Rose och skulle retas, hon kastade en leksak som Nova skulle bli sugen på och varje gång man såg att Nova var på väg mot bollen skulle man säga NEJ! :-) Det gick superbra!! Men intresserad var hon för bollen.







En annan övning var STANNA! Där skulle Nova sitta kvar och stanna medan i detta fall husse går ifrån henne. Det tar några ggr, men Nova är så liten och lättlärd så det gick utmärkt.



Här sitter alla nio hundar så fint så. Lite kul då man inte tänker på att de andra hundarna normalt skulle vara störande objekt när man tränar, så det i sig att det fanns åtta andra hundar runt omkring var ju också träning.



Här gick husse ett varv runt Nova och hon skulle sitta kvar vilket hon även gjorde, duktig flicka!









Husse busar med hennes leksak och Nova sitter kvar, Bra tjejen!



Sen kom den svåra biten. Nova skulle ligga ner. Det var geggigt och kallt och Nova ville oftast inte ligga ner, men här kommer bevis på att hon faktiskt gjorde det några ggr.





Rose kom och hjälpte till när Nova inte ville lyda. Rose är verkligen en ledare och har auktoritet.





Nova ligger i passiv underkastelse.



Efter dagens slut så fick Nova och Silwer bekanta sig lite med varandra :-)









Super bra kurs! Skulle vilja gå på någon sorts fortsättning snart! Men vi ska följa upp det vi lärt oss, skriva ner i kalendern vilka dagar vi ska träna så det inte faller bort. Och ligg övningen där hon ska ligga mellan våra ben för att få förtroende och tillit till oss ska vi göra varje kväll! Vi gjorde det samma kväll då det var läxa och hon somna mellan mattes ben på 3 minuter och snarkade högt, hihi!

Kurs dag 2 så var husse sjuk, så det blev inga bilder. Förhopnningsvis så fastnade vi på några som Silwers matte tog! På dag 2 fortsatte vi samma övningar fast ribban höjdes. Vi klippte även klor och provade inkallningsövning! :-)





Kommentarer
Postat av: Madde

Vad duktiga ni är och Nova!!! Ser jättebra ut! Spännade att se framöver vad det blir av denna dam!!! Skoj i massor att se bilder fr kursen!!!! Keep up the good work!!!!

kramar från oss

2009-03-23 @ 10:59:10
URL: http://chosenangels.se/
Postat av: Madde igen

nej i bloggen är det den i Sollentuna rackethall, den som ni hade kurs samntidigt!!! Det jag mailade dig om är i Maj :)

2009-03-23 @ 11:00:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0